Ελλάδα

Καλόλιμνος: Πώς αντέδρασε Έλληνας ψαράς όταν τον παρενόχλησε η τουρκική ακτοφυλακή

Καλόλιμνος: Πώς αντέδρασε Έλληνας ψαράς όταν τον παρενόχλησε η τουρκική ακτοφυλακή
Καλόλιμνος: H τουρκική ακτοφυλακή για άλλη μια φορά παρενόχλησε ελληνικά καΐκια που ψάρευαν την παραμονή των Χριστουγέννων.

Καλόλιμνος: Έλληνες ψαράδες έκαναν τη δουλειά τους ανοιχτά της Καλόλιμνου, μέσα σε ελληνικά χωρικά ύδατα, όταν τους προσέγγισε το σκάφος του τουρκικού Λιμενικού. Η τουρκική ακταιωρός, με σειρήνες και προβολείς, προσπαθεί να «τρομοκρατήσει» και να διώξει τους ψαράδες από την περιοχή. Μάλιστα, κάνει επικίνδυνους ελιγμούς, περνώντας μια ανάσα από το ελληνικό αλιευτικό. Από τη μεριά τους, οι Έλληνες ψαράδες αντιμετώπισαν με ψυχραιμία, χιούμορ και… «γαλλικά» τη συνεχή παρενόχληση από το τουρκικό σκάφος. Το βίντεο, ανέβηκε από αναγνώστη στο blogspot «Παράπονα της Ρόδου».

Την Πέμπτη εξάλλου, το Open Tv μετέδωσε ότι, πριν ξημερώσει, Καλύμνιοι ψαράδες απλώνουν τα δίχτυα τους στην περιοχή μεταξύ Καλόλυμνου και Ιμίων – εντός, δηλαδή, ελληνικών χωρικών υδάτων. Ωστόσο, όπως φαίνεται και στο βίντεο-ντοκουμέντο, το σκάφος του τουρκικού Λιμενικού προσεγγίζει απειλητικά ένα ελληνικό καΐκι, αδιαφορώντας για την παραβίαση των συνόρων. Η τουρκική ακταιωρός, με σειρήνες και προβολείς, προσπαθεί να τρομοκρατήσει και να διώξει τους Ελληνες ψαράδες από την περιοχή. «Θα πηγαίνουμε και άμα μας διώχνουν θα ξαναπηγαίνουμε», δήλωσε ένας ψαράς στο ρεπορτάζ του Open.

 

Με το φως της ημέρας οι καταδιώξεις του τουρκικού Λιμενικού, σαρώνουν και πάλι με θράσος τη θάλασσα στα Ιμια, αγνοώντας επιδεικτικά την παρουσία της ελληνικής ακτοφυλακής και συνεχίζουν τους ταχύτατους και επικίνδυνους ελιγμούς. Οι προκλήσεις των Τούρκων είναι συνεχείς και μόνο λόγω της ψυχραιμίας των αλιέων δεν έχουν οδηγήσει σε ένα θερμό επεισόδιο.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments