Ελλάδα

Παλαιό Φάληρο: 32χρονη έστηνε απάτη προσποιούμενη φιλανθρωπικό σκοπό

Παλαιό Φάληρο: 32χρονη έστηνε απάτη προσποιούμενη φιλανθρωπικό σκοπό
Παλαιό Φάληρο: Στις δικαστικές αρχές αναμένεται να οδηγηθεί 32χρονη, η οποία φέρεται πως είχε στήσει απάτη ζητώντας από ανυποψίαστους πολίτες χρήματα δήθεν για φιλανθρωπικό σκοπό.

Παλαιό Φάληρο: Τρόπο να αποκτήσει μεγάλα χρηματικά ποσά από ανυποψίαστους πολίτες φαίνεται πως βρήκε μια 32χρονη κατά τη διάρκεια των γιορτών των Χριστουγέννων. Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ η δράστης είχε δημιουργήσει μια εικονική εταιρία με την οποία κατάφερνε να αποσπά χρήματα από πολίτες ζητώντας τους ως ενίσχυση για φιλανθρωπικό σκοπό.

Η 32χρονη συνελήφθη στο πλαίσιο του αυτοφώρου το μεσημέρι της 23ης Δεκεμβρίου στο Παλαιό Φάληρο από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης, με τις αρχές να γλιτώνουν έτσι αρκετούς ανυπεράσπιστους πολίτες που πιθανότατα να έπεφταν στα “δίχτυα” της.  Λίγο νωρίτερα πριν την σύλληψη, είχε εισέλθει σε κατάστημα στην περιοχή του Παλαιού Φαλήρου και προσποιούμενη την εκπρόσωπο φιλανθρωπικού οργανισμού, προσπάθησε να αποσπάσει χρήματα, πουλώντας ζαχαρώδη προϊόντα.

Η ιδιοκτήτρια του μαγαζιού, αντιλαμβανόμενη την απόπειρα απάτης επικοινώνησε αρχικά με τον εν λόγω φιλανθρωπικό οργανισμό και ακολούθως με την Άμεση Δράση, όπου οι αστυνομικοί, έπειτα από αναζητήσεις την εντόπισαν και την συνέλαβαν. Η 32χρονη δρούσε ανεξέλεγκτα στήνοντας ένα ολόκληρο σενάριο πάνω σε δήθεν φιλανθρωπικό σκοπό αποσπώντας έτσι χρήματα από δεκάδες επιχειρηματίες που έπεφταν θύματά της.

Σε βάρος της σχηματίστηκε δικογραφία για απόπειρα απάτης από το Τμήμα Ασφαλείας Παλαιού Φαλήρου και υποβλήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών. Οι απάτες τέτοιου τύπου διαχρονικά πραγματοποιούνται κατά κόρον τις εορταστικές περιόδους, με τους δράστες να δρουν ελπίζοντας πως οι πολίτες να δώσουν χρήματα ενισχύοντας ανθρώπους που το έχουν ανάγκη.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments