Διεθνή

Ισραήλ: Νίκη Νετανιάχου στις εσωκομματικές εκλογές

Ισραήλ: Νίκη Νετανιάχου στις εσωκομματικές εκλογές
Ισραήλ: Περίπου 57.000 μέλη του κόμματος πήραν μέρος στη χθεσινή ψηφοφορία, ήτοι η συμμετοχή ήταν λίγο κατώτερη του 50%.

Ισραήλ: O Ισραηλινός υπηρεσιακός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου πέτυχε μεγάλη νίκη στις εκλογές για την ηγεσία του κόμματος Λικούντ, παρά το γεγονός ότι εις βάρος του εκκρεμούν δίκες με κατηγορίες για διαφθορά. Πέτυχε 72,5% των ψήφων των μελών του κόμματος, έναντι 27,5% για τον αντίπαλό του, Γκιντεόν Σάαρ.

Ο Νετανιάχου, που θα οδηγήσει το κόμμα στις εκλογές του Μαρτίου, μετά την αποτυχία σχηματισμού κυβέρνησης στο Ισραήλ, πανηγύρισε τη νίκη του δηλώνοντας στο Twitter: «Τεράστια νίκη! Ευχαριστώ τα μέλη του Λικούντ για την εμπιστοσύνη τους, την υποστήριξή τους και τη στοργή τους. Με τη βοήθειά σας και με τη βοήθεια του Θεού, θα οδηγήσω το Λικούντ σε μια μεγάλη νίκη στις εκλογές που έρχονται και θα συνεχίσουμε να οδηγούμε το κράτος του Ισραήλ σε νέες ανεπανάληπτες επιτυχίες».

Ο βουλευτής και πρώην υπουργός Παιδείας Γκιντεόν Σάαρ θεωρείτο εξαρχής πως είχε ελάχιστες πιθανότητες να κερδίσει τον Μπενιαμίν Νετανιάχου, αρχηγό του Λικούντ από το 1993, με εξαίρεση τα έξι χρόνια που αρχηγός του κόμματος ήταν ο ο Αριέλ Σαρόν. Μόνο ένα αμφίρροπο αποτέλεσμα θα μπορούσε να αποδυναμώσει τη θέση του πρωθυπουργού του Ισραήλ.

Ο Γκίντεον Σάαρ αναγνώρισε την ήττα του και συνεχάρη τον Μπενιαμίν Νετανιάχου με μήνυμα μέσω Twitter: «Είμαι ικανοποιημένος για την απόφασή μου να θέσω υποψηφιότητα. Όποιος δεν θέλει να αναλάβει ρίσκο δεν κερδίζει ποτέ. Συγχαρητήρια στον πρωθυπουργό (…). Οι συνάδελφοί μου κι εγώ θα τον υποστηρίξουμε στην εκστρατεία για να εξασφαλιστεί η νίκη του Λικούντ στις εκλογές». Την εκλογική διαδικασία είχε ζητήσει ο Γκίντεον Σάαρ μετά την απαγγελία κατηγοριών τον περασμένο μήνα σε βάρος του 70χρονου Νετανιάχου για διαφορά, κατάχρηση εμπιστοσύνης και απάτη σε τρεις υποθέσεις.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments