Αθλητισμός

Λεμπρόν Τζέιμς: ο “βασιλιάς” του ΝΒΑ, των ασίστ και των ριμπάουντ είναι εδώ

Λεμπρόν Τζέιμς: ο “βασιλιάς” του ΝΒΑ, των ασίστ και των ριμπάουντ είναι εδώ
Στις 30 Δεκεμβρίου του 1984 σε ένα μαιευτήριο του Άκρον στο Οχάιο άνοιγε τα μάτια του ο μετέπειτα "βασιλιάς" του ΝΒΑ, Λεμπρόν Τζέιμς. Δεν γνώρισε πατέρα, ενώ από τύχη δεν έμπλεξε με συμμορίες και ναρκωτικά.

Διανύοντας την 17η χρονιά του στο ΝΒΑ ο Λεμπρόν Τζέιμς καταφέρνει να διατηρεί το πρατσούκλι “βασιλιάς”. Την ώρα που αρκετοί μιλούν για την αποκαθήλωσή του και πολλούς να ψάχνουν για έναν νέο “βασιλιά” με πολλούς να δίνουν το χρίσμα σε Γιάννη και Λέοναρτν ο “βασιλιάς” Λεμπρόν κλείνοντας τα 35 του χρόνια αποδεικνύει ότι θα παραμένει στο θρόνο του.

Στον πρόσφατο αγώνα με τους Ντάλας Μάβερικς ο Λεμπρόν πέτυχε ένα μοναδικό ρεκόρ στο ΝΒΑ, αφού με μια απίστευτη πάσα προς τον Άντονι Ντέιβις κατέγραψε την υπό αριθμό 9000 ασίστ του και έγινε ο μοναδικός παίχτης στην ιστορία του ΝΒΑ που έχει μοιράσει τουλάχιστον 9.000 ασίστ και έχει κατεβάσει 9.000 ριμπάουντ!

Τι και αν στην αρχή του πρωταθλήματος και έχοντας ολοκληρώσει την χειρότερη σεζόν της καριέρας του (2018/19), της πρώτης που τον συνόδευσε ένας σοβαρός τραυματισμός, άκουγε πολύ κόσμο να λέει αλλά και να γράφει στα social media αν μπορεί να παίξει στο υψηλότερο επίπεδο. Το ESPN τον έριξε από την κορυφή στην λίστα με τους καλύτερους παίκτες του ΝΒΑ έπειτα από 8 χρόνια, τοποθετώντας τον στο Νο3, πίσω από τους Κουάι Λέοναρντ που είναι το Νο2) και πίσω από τον δικό μας Greek Freak, Γιάννη Αντετοκούνμπο που είναι στο Νο1.

Κι όμως ο “βασιλιάς” είναι εδώ ακμαίος και υγιής και όταν πατάει παρκέ δίνει τις απαντήσεις σε εκείνους που ακόμη αναρρωτιούνται αν μπορεί. Το παρατσούκλι “βασιλιάς” το απέκτησε από τα τρομερά του επιτεύγματα στα παρκέ του ΝΒΑ, έλα όμως που ο Λεμπρόν δεν μεγάλωσε σα βασιλιάς. Γιατί πάντα πίσω από τη λάμψη, τα χρήματα και τη δόξα συνήθως κρύβεται μια καλά κρυμμένη και θλιβερή ιστορία.

Ο Λεμπρόν Τζέιμς γεννήθηκε στις 30 Δεκεμβρίου στο Άκρον του Οχάιο. Μεγάλωσε χωρίς να γνωρίσει τον πατέρα του. Η μητέρα του Γκλόρια Τζέιμς ήταν 16 ετών όταν έφερε στον κόσμο τον Λεμπρόν και ο βιολογικός του πατέρας Άντονι Μακλίλαντ ήταν ένας πρώην τρόφιμος των φυλακών, ο οποίος όταν άφησε έγκυο την Γκλόρια εξαφανίστηκε.

Τα πρώτα χρόνια της ζωής του ο Λεμπρόν τα έζησε κυριολεκτικά στους δρόμους του Άκρον, με τη μητέρα του να προσπαθεί να βρει ένα κρεβάτι για να κοιμηθούν σε σπίτια φίλων, όπου τις περισσότερες φορές ο Λεμπρόν κοιμόταν σε καναπέδες ενώ για να φάνε χρησιμοποιούσαν κουπόνια. Ήταν “καταδικασμένος” με τη ζωή που έκανε να μπλέξει σε κάποια συμμορία με ναρκωτικά και να έχει μπλεξίματα με την αστυνομία. Όταν ήταν στην τετάρτη δημοτικού έχασε περίπου 100 σχολικές μέρες καθώς η μητέρα του είχε προβλήματα με το νόμο και δεν μπορούσε να πληρώσει το λεωφορείο.

Για καλή του τύχη όμως, ο Φρανκ Γουόλκερ ένας γυμναστής, ζήτησε απ’ την μητέρα του Λεμπρόν όταν ήταν 9 χρονών να τον φιλοξενεί στο σπίτι του. Έβλεπε πως η Γκλόρια πάλευε χωρίς τα κατάλληλα εφόδια. Αν και ήταν δύσκολο η Γκλόρια στο τέλος αποδέχτηκε. Ο μικρός Λεμπρόν μετακόμισε στον Φρανκ. Σύντομα φάνηκε το ταλέντο του μικρού. Είχε έναν άνθρωπο να τον βοηθήσει και να τον οδηγήσει στα μονοπάτια του αθλητισμού. Και αυτό ήταν σωτήριο για τον Λεμπρόν. «Ο αθλητισμός με κράτησε μακριά από συμμορίες και ναρκωτικά» είχε πει σε μια συνέντευξη του, και σίγουρα αυτό αποτελεί μια μεγάλη αλήθεια.

Στην πορεία ο Λεμπρόν Τζέιμς βρέθηκε στο St. Vincent-St. Mary High School στο Άκρον. Με μέσο όρο 21 πόντους και 6,2 ριμπάουντ οδήγησε το λύκειό του στην κατάκτηση της Division 3 με ρεκόρ νικών 23-1. Το ταλέντο του ήδη έλαμπε και όλοι ήξεραν πως αυτός ο νεαρός μπορούσε να φθάσει στην κορυφή. Το 2003 μπήκε στα Drafts του NBA και οι Καβαλίερς τον επέλεξαν ως νούμερο 1. Στην πρώτη χρονιά εκεί αναδεικνύεται ως ρούκι της σεζόν στο NBA. Στη δεύτερη μπήκε στο NBA All Stars και αυτό το έπραξε για έξι σερί σεζόν.

Αυτό όμως που δεν κατάφερε ήταν να οδηγήσει τους Καβς στην κορυφή. Το 2010 ξεπέρασε τους 15 χιλιάδες πόντους στον NBA και είχε μέσο όρο σχεδόν 30 πόντους ανά παιχνίδι. Όμως οι Καβς αποκλείστηκαν στον δεύτερο γύρο των πλέι οφς απ’ τους Μπόστον Σέλτικς. Οι οπαδοί χρέωσαν τις ήττες αυτές στον Λεμπρόν και τον θεωρούσαν ως τον απόλυτο φταίχτη καθώς παρά το μεγάλο μέσο όρο πόντων έχανε αρκετές προσπάθειες. Η επόμενη χρονιά τον βρήκε στους Μαϊάμι Χιτ.

Οι οπαδοί τον Καβαλίερς έκαψαν τις φανέλες τους καθώς πλέον τον θεωρούσαν ως εχθρό και προδότη. Στα τέσσερα χρόνια που έμεινε στους Χιτ, πανηγύρισε 2 πρωταθλήματα. Όμως ο ίδιος ήξερε πως δεν μετρούσε μόνο αυτό. Ήθελε την επιστροφή του στους Καβαλίερς και στο Κλίβελαντ καθώς είχε αφήσει τη δουλειά στη μέση. Όταν το 2014 επέστρεψε και επίσημα στους Καβαλίερς δεν υποσχέθηκε πρωτάθλημα NBA ή κάποια άμεση επιτυχία. «Ο ρόλος μου υπερβαίνει το μπάσκετ.

Έχω μια ευθύνη να ηγηθώ, και παίρνω πολύ στα σοβαρά αυτό τον ρόλο» είχε αναφέρει. Η κίνηση του για δημιουργία του ιδρύματος LeBron James ήρθε ως απόδειξη πως όσα είχε αναφέρει τα εννοούσε. Το ίδρυμα αυτό προσφέρει καθοδήγηση και υποτροφίες σε 1100 φτωχά παιδιά στο Άκρον. Και μπορεί να μην υποσχέθηκε τίτλο όμως το 2016 έβαλε ένα τέλος στην ξηρασία πενήντα ετών των Καβαλίερς.

Οι Καβαλίερς με ηγέτη τον Λεμπρόν είχαν φθάσει στους τελικούς. Αντίπαλος οι Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς που ήταν και το φαβορί. Στα πρώτα τέσσερα παιχνίδια οι Καβς βρέθηκαν να χάνουν με 3-1 και όλα έδειχναν πως οι Καβς θα έμεναν με τη συμμετοχή στους τελικούς. Τελικά με ηγέτη φυσικά τον Λεμπρόν ανέτρεψαν εις βάρος τους δεδομένα και «έκλεψαν» το πρωτάθλημα μέσα απ’ τα χέρα των Γουόριορς. Στα επόμενα δυο χρόνια οδήγησε τους Καβς στους τελικούς, όμως δεν τα κατάφεραν να πανηγυρίσουν τον τίτλο. Ενώ από το 2018 βρίσκεται στους Λέικερς.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments