Ελλάδα

Κίναρος: Βρέθηκε ζωντανή η Κυρά – Ρηνιώ

Κίναρος: Βρέθηκε ζωντανή η Κυρά – Ρηνιώ
Κίναρος: Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια για την Κυρά-Ρηνιώ, την μοναδική κάτοικο της Κινάρου. Εντοπίστηκε από το Σούπερ Πούμα.

Κίναρος: Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η Κυρά-Ρηνιώ της Κινάρου, πιθανότατα αντιμετωπίζει κάποια βλάβη στο τηλέφωνό της, μετά την κακοκαιρία που έπληξε την χώρα, με αποτέλεσμα να έχει χαθεί κάθε επικοινωνία μαζί της. Η γυναίκα εντοπίστηκε από Σούπερ Πούμα της πολεμικής αεροπορίας που απογειώθηκε από τη Ρόδο και προσέγγισε το ακριτικό νησί. Όσον αφορά στην αποκατάσταση ενδεχομένων βλαβών ηλεκτροδότησης στο νησί, έγινε γνωστό ότι με την καλυτέρευση των συνθηκών θα μεταφερθεί εκεί ανάλογο τεχνικό προσωπικό.

«Δεν έχω επικοινωνήσει με τη μητέρα μου τις τελευταίες τρεις ημέρες, το κινητό της είναι κλειστό», είπε η κόρη της αγνοούμενης το πρωί μιλώντας στον ΑΝΤ1. Όπως είπε, έχει επικοινωνήσει με τον υφυπουργό Άμυνας, Αλκιβιάδη Στεφανή, ο οποίος την ενημέρωσε ότι θα σταλεί ελικόπτερο στην περιοχή, μόλις το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες.

Ποια είναι η κυρά – Ρηνιώ

Η Ειρήνη Κατσοτούρχη γεννήθηκε στην Αμοργό και σε ηλικία τριών ετών πήγε με τους γονείς της στην Κίναρο. Χρόνια μετά έκανε ένα μεγάλο ταξίδι με τον σύζυγό της Μικέ και τα παιδιά της στην Αυστραλία και το 2000 επέστρεψε με τον σύζυγό της στην Ελλάδα. Μαζί αποφάσισαν να εγκατασταθούν για πάντα στη βραχονησίδα Κίναρο. Το 2013 όμως ο σύζυγος της κυρά Ρηνιώς, έφυγε από τη ζωή και μέχρι σήμερα η κυρία Ειρήνη ζει μόνη, στον τόπο που γεννήθηκε και αγάπησε. Η μόνη επικοινωνία της είναι μέσω του δορυφορικού τηλεφώνου που έχει, αλλά και η ενημέρωσή της μέσω της τηλεόρασης. Η ίδια σε παλαιότερες δηλώσεις της είχε αναφέρει: «Φοβάμαι πως αν κλείσω τα μάτια μου το νησί θα το πάρουν οι Τούρκοι. Ο Ερντογάν άλλωστε κατά το παρελθόν είχε δηλώσει πως η Κίναρος προορίζεται για χώρο λατρείας. Δεν έχω νιώσει ποτέ απειλή. Παρά το γεγονός πως ζω σε ένα μέρος πάνω από το οποίο τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη κάνουν συχνά πτήσεις, δεν τρομάζω».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments