Ελλάδα

Γεώργιος Μουστάκας: Αυτός ήταν ο “παιχνιδάς” που έφυγε από τη ζωή

Γεώργιος Μουστάκας: Αυτός ήταν ο “παιχνιδάς” που έφυγε από τη ζωή
Γεώργιος Μουστάκας: Την τελευταία του πνοή άφησε σε ηλικία 83 ετών το μεσημέρι της Πέμπτης ο Γεώργιος Μουστάκας, ιδρυτής και πρόεδρος της ομώνυμης αλυσίδας καταστημάτων παιχνιδιών.

Γεώργιος Μουστάκας: Η «Μουστάκας» αποτέλεσε μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες εταιρείες της χώρας και μάλιστα σε περίοδο οικονομικής κρίσης. Ξεκίνησε ως μια μικρή βιοτεχνία με αντικείμενο την κατασκευή και εμπορία παιδικών παιχνιδιών και γρήγορα αναπτύχθηκε με βάση την ποιότητα και τον σεβασμό σε ένα “κολοσσό” που αγκαλιάζει το παιδί.

Εμπνευστής και δημιουργός της εταιρίας ήταν ο κύριος Γεώργιος Ν. Μουστάκας, ο οποίος από τα τέλη της δεκαετίας του 1970 μέχρι το 2011, διετέλεσε 18 χρόνια Πρόεδρος, 6 χρόνια Γραμματέας του Συνδέσμου Ελλήνων Βιοτεχνών Παιχνιδιών και  Παιδικών Αμαξών και αγαπήθηκε όσο κανένας άλλος από μικρούς και μεγάλους  φίλους.

Με καταγωγή από την Κίμωλο ο κ. Μουστάκας, υπήρξε πρωτοπόρος για την εποχή του, καθώς, τον Απρίλιο του 1968 ίδρυσε μία μικρή βιοτεχνία με αντικείμενο την κατασκευή και εμπορία παιδικών παιχνιδιών, η οποία έμελλε να εξελιχθεί σε μία αλυσίδα καταστημάτων με εξειδίκευση στα παιδικά παιχνίδια και προϊόντα. Η «Γεώργιος Ν. Μουστάκας Υπερμάρκετ Παιχνιδιών & Παιδικών Ειδών ΑΕΒΕ» με σήμα της, τη φυσιογνωμία ενός άντρα, με κόκκινη γενειάδα και έντονα κόκκινα φρύδια, αποτέλεσε μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες εταιρείες της χώρας.

Τόσο ο ιδρυτής της αλυσίδας, όσο και ο γιος του, Νίκος Μουστάκας, που είναι και ο διευθύνον σύμβουλος στην εταιρεία, έχουν τονίσει πολλές φορές ότι «παρά τον έντονο ανταγωνισμό, τα καταστήματα Μουστάκας, στήριξαν την ανάπτυξή τους στην ποιότητα». Όταν, δε η αγορά γέμισε από χαμηλής ποιότητας παιχνίδια, ο κ. Γιώργος Μουστάκας δεν δίστασε να δηλώσει ότι: «Καλό θα είναι οι κύριοι που ασχολούνται με τη βιομηχανία των παιχνιδιών και διοχετεύουν στην αγορά μη ποιοτικά προϊόντα, να σταματήσουν και να καταλάβουν ότι έχουν να κάνουν με παιδιά».

Το πρώτο κατάστημα άνοιξε το 1986 στο Περιστέρι. Δέκα χρόνια μετά, το 1997, έγιναν τα εγκαίνια και στο δεύτερο, στη Νέα Ερυθραία.

Ακολούθησαν σύντομα και άλλα καταστήματα για να φτάσει σήμερα η εταιρεία να μετρά 13 σε Αθήνα, Πειραιά, Θεσσαλονίκη, Κρήτη και Ρόδο. Σημειώνεται, πως όλα τους διαθέτουν χιλιάδες κωδικούς προϊόντων, ώστε να μπορούν όλες οι οικογένειες από όλα τα εισοδηματικά στρώματα να κάνουν τις αγορές τους.  Συγχρόνως, από την αλυσίδα αναπτύχθηκε και το ηλεκτρονικό της κατάστημα, ενώ μία από τις μεγάλες επαγγελματικές επιτυχίες αποτελεί και η συμφωνία που έχει συνάψει με τον όμιλο Lego, για την ανάπτυξη των αυτόνομων καταστημάτων Lego στην ελληνική αγορά.

Αξίζει να τονιστεί πως ακόμα και κατά την περίοδο της οικονομικής κρίσης, οι πωλήσεις της κινούνταν ανοδικά και σύμφωνα με τον τελευταίο δημοσιευμένο της ισολογισμό, ο τζίρος ξεπέρασε κατά πολύ τα 55 εκατομμύρια ευρώ, και τα κέρδη τα 4 εκατομμύρια ευρώ. Την ίδια ώρα ο αριθμός των απασχολούμενων ξεπέρασε τα 380 άτομα προσωπικό. Μάλιστα, η Μουστάκας είχε καταφέρει να συμπεριληφθεί στις 30 ταχύτερα αναπτυσσόμενες εταιρείες της χώρας.

Η εξόδιος ακολουθία του κ. Μουστάκα θα τελεστεί το Σάββατο 4 Ιανουαρίου στις 11:00, στον Ιερό Ναό Μεταμόρφωσης του Σωτήρος στο Κεφαλάρι (Κηφισιά). Tα καταστήματα Μουστάκας το Σάββατο 4 Ιανουαρίου, θα παραμείνουν κλειστά από τις 09:00 έως τις 12:00.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments