Ελλάδα

Κίναρος: Οι πρώτες εικόνες από τον εντοπισμό της κυρίας Ρηνιώς [vid]

Κίναρος: Οι πρώτες εικόνες από τον εντοπισμό της κυρίας Ρηνιώς [vid]
Κίναρος: Aίσιο τέλος είχε η περιπέτεια που ανησύχησε την οικογένεια της κυρίας Ρηνιώς, της μοναδικής κατοίκου της Κινάρου, η οποία δεν είχε επικοινωνήσει μαζί τους για τρεις συνεχόμενες ημέρες.

Κίναρος: Ένα Super Puma απογειώθηκε τελικά το απόγευμα της Πέμπτης από τη Ρόδο με διασώστη και γιατρό. Το ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας κατάφερε να φτάσει στην Κίναρο και να εντοπίσει την κ. Ρηνιώ, η οποία είναι καλά στην υγεία της και βρισκόταν στο σπίτι της. Το Super Puma έφυγε λίγο μετά τον εντοπισμό της γυναίκας, ενώ σε ετοιμότητα βρίσκεται νέο ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού, από το Κοτρώνι Μαραθώνα, το οποίο θα απογειωθεί μόλις βελτιωθούν οι καιρικές συνθήκες. Με δεύτερο ελικόπτερο, θα μεταφερθούν στο ακριτικό νησί τεχνικοί που θα επιδιορθώσουν τις βλάβες, οι οποίες εκτιμάται πως αφορούν το τηλεπικοινωνιακό δίκτυο αλλά και τα φωτοβολταϊκά.

Tο πλήρωμα του Super Puma πρότεινε στην κα. Ρηνιώ να μεταφερθεί στη Ρόδο προκειμένου να περάσει εκεί τις επόμενες ημέρες, μέχρι να αποκατασταθούν τα προβλήματα στην Κίναρο και να περάσει το κύμα κακοκαιρίας. Η απάντησή της όμως ήταν αρνητική, καθώς όπως τους είπε έχει προμήθειες και δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας. Τις πρώτες εικόνες από τον εντοπισμό της κυρίας Ρηνιώς, της μοναδικής κατοίκου της Κινάρου, μετέδωσε ο ΣΚΑΪ. Δείτε το βίντεο:

Το «ευχαριστώ» της κόρης της κα Ρηνιώς

Ένα μεγάλο “ευχαριστώ” εξέφρασε ακόμη η κόρη της κυρά Ρηνιώς, με ανάρτησή της στο Facebook, αμέσως μετά τα ευχάριστα νέα για τον εντοπισμό της μητέρας της. «Θα ήθελα να εκφράσω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους που μοιράστηκαν την αγωνία για την μητέρα μου. Τέλος καλό όλα καλά», έγραψε.

θα ήθελα να εκφράσω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους που μοιραστήκατε την αγωνία μου για την μητέρα μου τέλος καλά όλα καλά

Gepostet von Akathi Katsotourhis am Donnerstag, 2. Januar 2020

Η ιστορία της κα Ρηνιώς

Η 74χρονη κυρία Ρηνιώ εγκαταστάθηκε στην Κίναρο, το 2000, με τον σύζυγό της, Μικέ, ο οποίος απεβίωσε στις 10 Ιουνίου του 2013, κρατώντας την υπόσχεσή που είχε δώσει στον πατέρα της, ότι μια μέρα θα επιστρέψει στο νησάκι, όπου βρισκόταν το πατρικό της.

Η Ειρήνη Κατσοτούρχη γεννήθηκε στην Αμοργό και στα τρία της χρόνια πήγε με τους γονείς της στην Κίναρο. Από εκεί έφυγε με προορισμό την Αυστραλία, μαζί με τον σύζυγό της και τα παιδιά τους. Το 2000 η απόφαση για επιστροφή στην Ελλάδα, οδήγησε ξανά την κα. Ρηνιώ στην Κίναρο, καθώς είχε δώσει την υπόσχεση στον πατέρα της πως θα επιστρέψει για να φυλάει το νησί. Μετά το θάνατο του συζύγου της ζει μόνη της στο νησί, με μοναδική της παρέα μια σκυλίτσα.

Η καθημερινή της ασχολία είναι η κτηνοτροφία και η γεωργία. Ο γιος της και η υπόλοιπη οικογένειά της ζουν στην Κάλυμνο, ενώ ένα από τα τρία της παιδιά ζει μόνιμα στην Αυστραλία, όπου είχε μεταναστεύσει και η ίδια με τον σύζυγό της. Η κυρία Ρηνιώ υπήρξε και η μοναδική μάρτυρας που αντίκρισε τα συντρίμμια του μοιραίου ελικοπτέρου του Πολεμικού Ναυτικού, Agusta Bell που συνετρίβη νοτιοδυτικά του νησιού τον Φεβρουάριο του 2016.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments