Πολιτισμός

Λονδίνο: 20χρονος έσκισε πίνακα του Πικάσο στην Tate Modern

Λονδίνο: 20χρονος έσκισε πίνακα του Πικάσο στην Tate Modern
Λονδίνο: Για εγκληματική φθορά κατηγορείται άνδρας που προκάλεσε ζημιά σε πίνακα του Πικάσο, στην Πινακοθήκη Tate Modern του Λονδίνου.

Λονδίνο: Ένας άνδρας κατηγορείται για εγκληματική φθορά σε έργο του Πικάσο στην Πινακοθήκη Tate Modern του Λονδίνου. Πρόκειται για τον πίνακα «Μπούστο γυναίκας», ο οποίος απομακρύνθηκε από το μουσείο για να εκτιμηθεί το εύρος της ζημιάς, καθώς ο φερόμενος ως δράστης το έσκισε. Το έργο τέχνης που φιλοτέχνησε ο Πικάσο στο Παρίσι τον Μάιο του 1944, αναπαριστά την ερωμένη και μούσα του ζωγράφου, Ντόρα Μάαρ.

Όπως αναφέρει το BBC, ο 20χρονος Shakeel Massey από το Βόρειο Λονδίνο αναμένεται τώρα να αρνηθεί τις κατηγορίες στο Ειρηνοδικείο του Καμπεργουέλ Γκριν. Ο ίδιος παραμένει προφυλακισμένος μέχρι την ακροαματική διαδικασία της 30ης Ιανουαρίου, καθώς το δικαστήριο αρνήθηκε την αποφυλάκισή του μέχρι τη δίκη.

«Το έργο τέχνης βρίσκεται στα χέρια της ομάδας συντήρησης προς εκτίμηση. Η Tate Modern παραμένει ανοιχτή», αρκέστηκε να αναφέρει, μονάχα, εκπρόσωπος της Πινακοθήκης. «Οι αστυνομικοί διεξάγουν έρευνα για συμβάν εγκληματικής φθοράς στην Tate Modern, στις 28 Δεκεμβρίου, με κατηγορίες να έχουν απαγγελθεί σε έναν άνδρα» αναφέρει η ανακοίνωση της Μητροπολιτικής Αστυνομίας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments