Αθλητισμός

Ρικ Πιτίνο: Ήθελε ξανά στα πράσινα τον Καλαϊτζάκη

Ρικ Πιτίνο: Ήθελε ξανά στα πράσινα τον Καλαϊτζάκη
Ρικ Πιτίνο: Να επιστρέψει στον Παναθηναϊκό ο Γιώργος Καλαϊτζάκης είχε ζητήσει ο Ρικ Πιτίνο. Ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν συνέβη ποτέ.

Ρικ Πιτίνο: Σύμφωνα με τον Λιθουανό δημοσιογράφο, Ντονάτας Ουρμπόνας, ο Αμερικανός προπονητής ήθελε να φέρει πίσω στον Παναθηναϊκό τον Γιώργο Καλαϊτζάκη. «Ο Καλαϊτζάκης αποφάσισε όμως να συνεχίσει την σεζόν στην Λιθουανία, μας μετέφερε ο General Manager της Νεβέζις, Βιρτζίνιους Μπουλότας», αναφέρει o Ουρμπόνας.

Υπενθυμίζεται, πως ο Γιώργος Καλαϊτζάκης πήγε το καλοκαίρι στη Νεβέζις για να αγωνιστεί μαζί με το δίδυμο αδελφό του, Παναγιώτη.

Μέχρι στιγμής κάνει μία καλή σεζόν έχοντας 12,6 πόντους και 5,5 ριμπάουντ μέσο όρο στην ομάδα της λιθουανικής λίγκας, η οποία ανέβηκε πρόσφατα στην όγδοη θέση του βαθμολογικού πίνακα και παλεύει να παραμείνει στην κατηγορία. Όπως φαίνεται, ο Πιτίνο ζήτησε από τον Καλαϊτζάκη να κάνουν διακοπή στο δανεισμό του και να έρθει να ενισχύσει τον Παναθηναϊκό. Κάτι τέτοιο ωστόσο δεν συνέβη, αφού ο νεαρός υποστήριξε πως θα ήθελε να συνεχίσει στη Λιθουανία όπου έχει αρκετό χρόνο συμμετοχής και κερδίζει εμπειρίες.

Ο ίδιος δημοσιογράφος πρόσφατα είχε αποκαλύψει το ενδιαφέρον του Προμηθέα για τον ίδιο παίκτη. Οι Πατρινοί φαίνεται να ήθελαν τον Ηρακλειώτη γκαρντ, ο ίδιος ωστόσο, τόνισε ότι θα συνεχίσει στη λιθουανική ομάδα. «Ο Προμηθέας Πάτρας ενδιαφέρθηκε για τον Γιώργο Καλαϊτζάκη, αλλά ο παίκτης θα μείνει στη Νεβέζις, σύμφωνα με πληροφορίες. Με 12,8 πόντους κατά μέσο όρο, ο Καλαϊτζάκης είναι ο έβδομος σκόρερ του πρωταθλήματος και μπορεί να γίνει ντραφτ στο ΝΒΑ το επόμενο καλοκαίρι», έγραψε χαρακτηριστικά στο Τwitter ο Ουρμπόνας.

Ο 21χρονος ξεκίνησε την επαγγελματική του σταδιοδρομία το 2015, με τον Παναθηναϊκό, όπου και συνυπήρξε για μια χρονιά με το μπασκετικό πρότυπό του όπως ο ίδιος έχει δηλώσει, τον Δημήτρη Διαμαντίδη.

Έκανε το ντεμπούτο του στο ελληνικό πρωτάθλημα στις 18 Φεβρουαρίου 2016 και τον επόμενο χρόνο, το 2017, ανανέωσε το συμβόλαιο του για τρία ακόμα χρόνια. Στην Ευρωλίγκα αγωνίστηκε για πρώτη φορά κόντρα στην Μακάμπι Τελ Αβίβ στις 19 Δεκεμβρίου 2017. Με τους πράσινους, έχει κερδίσει τον τίτλο του Κυπέλλου Ελλάδας τα έτη 2016, 2017 και 2019 και το Πρωτάθλημα Ελλάδος το 2017, 2018 και 2019. Το καλοκαίρι του 2019, δόθηκε δανεικός στην λιθουανική Νεβέζις.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments