Διεθνή

Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν: Συνομίλησε με τους προέδρους του Ιράν και του Ιράκ

Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν: Συνομίλησε με τους προέδρους του Ιράν και του Ιράκ
Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν: Στην επικοινωνία του με τον Ιρανό πρόεδρο Χασάν Ροχανί και τον Ιρακινό Μπαρχάμ Σάλεχ, οι τρεις ηγέτες αναφέρθηκαν στις εξελίξεις στην περιοχή.

Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν: Τηλεφωνική επικοινωνία είχε σήμερα ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τους ομολόγους του Ιράκ και του Ιράν, σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στην τουρκική προεδρία. Στην επικοινωνία του με τον Ιρανό πρόεδρο Χασάν Ροχανί και τον Ιρακινό Μπαρχάμ Σάλεχ, οι τρεις ηγέτες αναφέρθηκαν στις εξελίξεις στην περιοχή, αλλά και στις διμερείς σχέσεις τους, πρόσθεσαν οι πηγές αυτές, σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu, που δεν τις κατονομάζει.

Εξάλλου, την κατάσταση που διαμορφώνεται στο Ιράν και το Ιράκ συζήτησαν σήμερα, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν, ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου με τον επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Μάικ Πομπέο, σύμφωνα με μια πηγή του τουρκικού υπουργείου. «Ο υπουργός μας είχε συνομιλίες με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο. Συζήτησαν τις διμερείς σχέσεις και την κατάσταση αναφορικά με το Ιράν και το Ιράκ», είπε η πηγή αυτή.

Να υπενθυμίσουμε πως σήμερα υψώθηκε μία κόκκινη σημαία στο τέμενος Τζαμκαράν, κάτι  το οποίο σημαίνει ότι το Ιράν είναι έτοιμο για πόλεμο. Η κρατική τηλεόραση της χώρας μετέδωσε πλάνα από μια τελετή προς τιμήν του υποστράτηγου Κασέμ Σουλεϊμανί, ο οποίος σκοτώθηκε τις πρώτες πρωινές της Παρασκευής κοντά στο αεροδρόμιο της Βαγδάτης, στο Ιράκ, κατά τη διάρκεια αεροπορικής επιδρομής των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τον βρετανικό Independent, η κόκκινη σημαία υψώθηκε πάνω από τους μιναρέδες στην ιερή πόλη των Σιιτών, Κομ, ενώ το συγκεκριμένο τζαμί θεωρείται ένας από τους ιερότερους χώρου για τους Σιίτες. Κατά τη σιιτική παράδοση, οι κόκκινες σημαίες συμβολίζουν τόσο το άδικα χυμένο αίμα όσο και ένα κάλεσμα εκδίκησης υπέρ ενός ανθρώπου που έχει δολοφονηθεί. Όλα αυτά συμβαίνουν μετά την οργισμένη αντίδραση του ανώτατου θρησκευτικού ηγέτη του Ιράν, Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, που ορκίστηκε ότι η χώρα του λάβει «σκληρή εκδίκηση» από όσους ευθύνονται για το θάνατο του Σουλεϊμανί.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments