Ελλάδα

Κακοκαιρία «Ηφαιστίων»: Έκτακτη προσγείωση αεροπλάνου στη Θεσσαλονίκη

Κακοκαιρία «Ηφαιστίων»: Έκτακτη προσγείωση αεροπλάνου στη Θεσσαλονίκη
Κακοκαιρία «Ηφαιστίων»: Την άμεση προσγείωση στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» ζήτησε ο πιλότος ενός αεροπλάνου λόγω των κακών καιρικών συνθηκών.

Κακοκαιρία «Ηφαιστίων»: Στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης προσγειώθηκε εκτάκτως λίγο μετά το μεσημέρι της Δευτέρας ένα αεροπλάνο. Όπως μετέδωσε ο Alpha ο πιλότος ζήτησε άδεια για να προσγειωθεί λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν  εξαιτίας της κακοκαιρίας «Ηφαιστίων».  Άμεσα οι υπεύθυνοι άναψαν το “πράσινο φως” και το αεροσκάφος προσγειώθηκε με ασφάλεια.

Επρόκειτο για πτήση από Θεσσαλονίκη για Χίο. Ο πιλότος λίγα λεπτά μετά την απογείωση, ζήτησε άδεια να επιστρέψει και να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο καθώς οι άσχημες καιρικές συνθήκες δεν επιτρέπουν να πραγματοποιηθεί η πτήση.

Η κακοκαιρία σαρώνει ήδη το μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Τα Βίλια Αττικής ντύθηκαν για ακόμη μια φορά στα λευκά ενώ άσπρη μέρα είδαν και οι κάτοικοι της Θήβας  αφού πυκνή και έντονη χιονόπτωση ξεκίνησε περίπου στις 2 μετά τα μεσάνυχτα. Σε λίγα λεπτά η Εθνική Οδός Αθηνών-Λαμίας καλύφθηκε με χιόνι, από το 93ο χιλιόμετρο στα διόδια της Θήβας έως και το 110 χιλιόμετρο στο Κάστρο Βοιωτίας. Αμέσως σήμανε συναγερμός και κινήθηκαν και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας εκχιονιστικά μηχανήματα ρίχνοντας αλάτι για να αντιμετωπίσουν το φαινόμενο. Η χιονόπτωση σταμάτησε χωρίς να δημιουργήσει προβλήματα στο εθνικό δίκτυο.

Ωστόσο, έχουν δημιουργηθεί αρκετά προβλήματα, κυρίως στην Πελοπόννησο, την κεντρική Στερεά Ελλάδα, το Ιόνιο και την Κρήτη, με χιόνια, βροχές, διακοπές ρεύματος και κατολισθήσεις σε δρόμους. Η Τροχαία τη νύχτα χρειάστηκε να κλείσει αρκετούς δρόμους, στις γύρω περιοχές των Καλαβρύτων, την Αρκαδία, την Κορινθία, την Ευρυτανία και την Φθιώτιδα. Την ίδια ώρα, στη Ζάκυνθο από την κακοκαιρία κολώνες της ΔΕΗ υπέστησαν βλάβες με την πόλη να βυθίζεται στο σκοτάδι.

Μαρούσι: Έκτακτη προειδοποίηση για πυκνή χιονόπτωση στα βόρεια προάστια.

Θεοφάνια με χιόνια ακόμη και στο Σύνταγμα προβλέπει ο μετεωρολόγος του OPEN, Κλέαρχος Μαρουσάκης, τονίζοντας πως τα φαινόμενα αναμένεται να ενταθούν τις επόμενες ώρες. Όπως υπογράμμισε δεν αποκλείεται να χιονίσει ακόμη και στο κέντρο της Αθήνας, θεωρώντας δεδομένο πως περιοχές όπως το Μαρούσι εντός της ημέρας θα ντυθούν στα λευκά. Ο μετεωρολόγος μιλά για εξαιρετικά επικίνδυνες καταστάσεις που αναμένεται να δημιουργηθούν από το απόγευμα λόγω των πυκνών χιονοπτώσεων σε Αττική και Βοιωτία από την κακοκαιρία «Ηφαιστίων». Μάλιστα τόνισε την πιθανότητα να υπάρξουν πυκνές χιονοπτώσεις μέσα στη νύχτα από Μαρούσι και πάνω.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments