Διεθνή

Ντόναλντ Τραμπ: Ανοιχτός στο ενδεχόμενο διαπραγμάτευσης με το Ιράν για πυρηνική συμφωνία

Ντόναλντ Τραμπ: Ανοιχτός στο ενδεχόμενο διαπραγμάτευσης με το Ιράν για πυρηνική συμφωνία
Ντόναλντ Τραμπ: Να διαπραγματευτεί μια νέα πυρηνική συμφωνία με το Ιράν φέρεται πως επιθυμεί ο Αμερικανός πρόεδρος.

Ντόναλντ Τραμπ: Μία ημέρα αφότου το Ιράν ανακοίνωσε την περαιτέρω αποδέσμευσή του από τη διεθνή συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμά του, η σύμβουλος του Λευκού Οίκου, Κελιάν Κόνγουεϊ, δήλωσε ότι ο Αμερικανός πρόεδρος είναι βέβαιος ότι θα μπορούσε ακόμη να επαναδιαπραγματευτεί μια συμφωνία με την Τεχεράνη.

“Ο Ντόναλντ Τραμπ είναι βέβαιος ότι θα μπορούσε ακόμη να επαναδιαπραγματευτεί μια νέα πυρηνική συμφωνία με την Τεχεράνη”, δήλωσε χαρακτηριστικά η Κελιάν Κόνγουεϊ.

Όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο αν ο Τραμπ πιστεύει ότι θα μπορούσε να πείσει το Ιράν να διαπραγματευτεί μια νέα συμφωνία, η Κόνγουεϊ απάντησε: «Έχει πει ότι είναι ανοιχτός. Αν το Ιράν θέλει να αρχίσει να συμπεριφέρεται σαν φυσιολογική χώρα… ασφαλώς, σίγουρα». Η Κόνγουεϊ διαβεβαίωσε εξάλλου ότι ο πρόεδρος Τραμπ δεν είπε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα βάλουν στο στόχαστρο τα πολιτιστικά μνημεία του Ιράν, απλώς έθεσε ένα ερώτημα.

Επιστρέφοντας στην Ουάσινγκτον με το προεδρικό αεροσκάφος από τις διακοπές του, ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος απείλησε την Τεχεράνη ότι θα υποστεί «μεγάλα αντίποινα» αν επιτεθεί σε Αμερικανούς πολίτες ή σε αμερικανικά συμφέροντα στη Μέση Ανατολή. «Αυτοί έχουν δικαίωμα να σκοτώνουν υπηκόους μας κι εμείς δεν έχουμε δικαίωμα να αγγίξουμε τους πολιτιστικούς τους χώρους; Δεν πάει έτσι», είπε.

Την ίδια ώρα η Βρετανία προειδοποιεί να μην χτυπηθούν ιρανικά πολιτιστικά μνημεία.

Εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ εξέφρασε την εναντίωση της βρετανικής κυβέρνησης στο ενδεχόμενο να χτυπηθούν μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς του Ιράν, όπως απείλησε ο Αμερικανός πρόεδρος. Συγκεκριμένα, στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο εκπρόσωπος ανέφερε ότι «υπάρχουν διεθνείς συμβάσεις που αποτρέπουν την καταστροφή της πολιτιστικής κληρονομιάς», παραπέμποντας στη σύμβαση της Χάγης του 1954. Παρόλα αυτά, ο εκπρόσωπος του Μπόρις Τζόνσον απέφυγε να επικρίνει τον Ντόναλντ Τραμπ για την απειλή του και την επίθεση κατά του Ιρανού στρατηγού, τονίζοντας την «πολύ στενή» σχέση ασφαλείας με τις ΗΠΑ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments