Πολιτισμός

1917: Ποια είναι η ταινία που κέρδισε τη “Χρυσή Σφαίρα”

1917: Ποια είναι η ταινία που κέρδισε τη “Χρυσή Σφαίρα”
1917: Το φιλμ του Σαμ Μέντες έκανε την ανατροπή και κέρδισε τη "Χρυσή Σφαίρα" για την καλύτερη ταινία του 2019.

1917: Οι φετινές “Χρυσές Σφαίρες” είχαν κάποια ξεκάθαρα φαβορί και κάποια αουτσάιντερ. Στην κατηγορία του Α Αντρικού ρόλου, ο Χόακιν Φίνιξ ήταν ο επικρατέστερος να πάρει το βραβείο και αυτή η αίσθηση επιβεβαιώθηκε. Ίσως η πιο ανταγωνιστική κατηγορία ήταν αυτή που θα έβγαζε την καλύτερη ταινία για το 2019. Σε αυτή υπήρχαν Joker, Irishman, Marriage Story, The Two Popes και φυσικά το 1917

Η τελευταία ταινία δεν ήταν σε καμία περίπτωση το μεγάλο φαβορί, αλλά τελικά έκανε την ανατροπή και πήρε το σπουδαίο βραβείο. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι “Χρυσές Σφαίρες” έχουν δείξει πολλές φορές το δρόμο για τα Όσκαρ. Αρκετός κόσμος, ειδικότερα στην Ελλάδα, δεν γνωρίζει πολλά για την ταινία του Σαμ Μέντες. Είναι χαρακτηριστικό το συγκεκριμένο φιλμ δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμα στη χώρα μας.

Η πρώτη απόπειρα του Σαμ Μέντες μετά τον 007

Ο Σαμ Μέντες είναι Βρετανός σκηνοθέτης που κατάφερε να προκαλέσει αίσθηση με την πρώτη του ταινία. Αυτή ήταν το American Beauty που απέσπασε πολλές θετικές κριτικές, πέντε Όσκαρ και το σημαντικότερο, θεωρείται μια από τις καλύτερες ταινίες όλων των εποχών. Τα τελευταία χρόνια είχε ασχοληθεί με το franchise του Τζέιμς Μποντ.

Ο Βρετανός αποφάσισε ότι έχει έρθει η ώρα να κάνει και πάλι κάτι διαφορετικό. Το “παιδί” του Σαμ Μέντες είναι το 1917, όπως προείπαμε η ταινία δεν έχει έρθει ακόμα στην Ελλάδα, οπότε δεν μπορούμε να μιλήσουμε με σιγουριά για το αποτέλεσμα. Ωστόσο το γεγονός ότι κέρδισε τη “Χρυσή Σφαίρα” είναι ένας καλός λόγος να να πάει κάποιος στο σινεμά.

Από το πρώτο τρέιλερ της ταινίας βλέπουμε ένα All Star cast. Μεταξύ άλλων, στην ταινία πρωταγωνιστούν οι: ζορτζ Μακέι, Ντιν-Τσαρλς Τσάπμαν, Μαρκ Στρονγκ, Άντριου Σκοτ, Ρίτσαρντ Μάντεν, Κλερ Ντιμπούρκ, Κόλιν Φερθ, Μπένεντικτ Κάμπερμπατς. Όσοι έχουν δει την ταινία μιλάνε για ένα εξαιρετικό πολεμικό φιλμ. Ορισμένοι δεν δίστασαν να την χαρακτηρίσουν τον “Στρατιώτη Ράιαν” της εποχής μας.

Η ταινία μας γυρίζει πίσω στο χρόνο και συγκεκριμένα στον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο. Σύμφωνα με την επίσημη σύνοψη του φιλμ, θα παρακολουθήσουμε την ιστορία δύο νεαρών Βρετανών στρατιωτών που δέχονται να αναλάβουν μια αποστολή αυτοκτονίας, καθώς πρέπει να περάσουν μέσα από εχθρικό έδαφος σε σύντομο χρονικό διάστημα για να μεταβιβάσουν ένα μήνυμα που θα αποτρέψει μια δολοφονική επίθεση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments