Ελλάδα

Κεραμεικός: Εμπρηστική επίθεση στο Ίδρυμα «Κωνσταντίνος Μητσοτάκης»

Κεραμεικός: Εμπρηστική επίθεση στο Ίδρυμα «Κωνσταντίνος Μητσοτάκης»
Κεραμεικός: Άγνωστοι πραγματοποίησαν εμπρηστική επίθεση χθες βράδυ στο Ίδρυμα Μητσοτάκη προκαλώντας υλικές φθορές.

Κεραμεικός: Άγνωστοι χθες βράδυ (περίπου στις 11) προκάλεσαν υλικές φθορές στο Ίδρυμα Μητσοτάκη τοποθετώντας αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό. Από φωτιά που ακολούθησε προκλήθηκαν μικρές υλικές ζημιές.  Η Πυροσβεστική, που έφτασε στο σημείο μάζεψε τα υπολείμματα και τα παρέδωσε στην Ασφάλεια, η οποία κάνει έρευνα για το περιστατικό. Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει κάποια προσαγωγή ή σύλληψη για την επίθεση αυτή.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η υπηρεσία δέχτηκε κλήση για το συμβάν το οποίο τελικά, ωστόσο, ανέλαβε η Ελληνική Αστυνομία. Παρόμοια επίθεση, που δεν είναι γνωστό εάν σχετίζεται με τη χθεσινοβραδινή είχε πραγματοποιηθεί και ανήμερα των Χριστουγέννων στα Πετράλωνα. Συγκεκριμένα, άγνωστοι πραγματοποίησαν επίθεση με αυτοσχέδιο εμπρηστικό μηχανισμό στο κτίριο που στεγάζεται το ΣΔΟΕ, στην οδό Αλκμήνης 111 στα Πετράλωνα. Ο μηχανισμός που είχε χρησιμοποιηθεί στη συγκεκριμένη επίθεση ήταν ένα πλαστικό μπιτόνι με εύφλεκτο υγρό και κροτίδα.

 Ίδρυμα Μητσοτάκη

Το Ίδρυμα Κωνσταντίνος Κ. Μητσοτάκης, αποτελεί νομική συνέχεια της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής εταιρείας «Ιστορικό Αρχείο Κωνσταντίνου Μητσοτάκη», η οποία είχε ιδρυθεί το Νοέμβριο του 1998. Συστάθηκε με Προεδρικό Διάταγμα τον Απρίλιο του 2001 ως Κοινωφελής, Μη Κερδοσκοπικός Πολιτιστικός Οργανισμός. Διοικείται από δεκαμελές Διοικητικό Συμβούλιο, εποπτεύεται από τα Υπουργεία Οικονομικών και Πολιτισμού και οι πόροι του προέρχονται από ιδιωτικές δωρεές, συνδρομές και επιχορηγήσεις.

Σκοπός του Ιδρύματος, είναι η συστηματική μελέτη και έρευνα της ζωής και του έργου του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη ως πνευματικού ανθρώπου και πολιτικού άνδρα. Ειδικότερα, αντικείμενο του Ιδρύματος αποτελεί η έρευνα και μελέτη της πολιτικής, κοινωνικής και οικονομικής ιστορίας της Ελλάδας από την περίοδο της δεκαετίας του ’40 και μετέπειτα, στην οποία είχε ενεργό συμμετοχή ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments