Διεθνή

ΗΠΑ – Ιράν: Σε κρίση οι δύο χώρες – Τα 13 σενάρια-εφιάλτης που εξετάζει η Τεχεράνη για απάντηση στις ΗΠΑ

ΗΠΑ – Ιράν: Σε κρίση οι δύο χώρες – Τα 13 σενάρια-εφιάλτης που εξετάζει η Τεχεράνη για απάντηση στις ΗΠΑ
ΗΠΑ - Ιράν: Υπάρχουν σενάρια που θα προκαλέσουν εφιάλτες στις ΗΠΑ αν γίνουν πραγματικότητα, σύμφωνα με τον επικεφαλής του συμβουλίου ασφαλείας του Ιράν.

ΗΠΑ – Ιράν: Μετά τη δολοφονία του Κασέμ Σουλεϊμανί υπάρχει λαοθάλασσα στους δρόμους πολλών πόλεων του Ιράν και το ίδιο έγινε και σήμερα, αυτή τη φορά στη γενέτειρα του, Κερμάν, όπου μεταφέρθηκε η σορός του για να ταφεί. Ωστόσο, χρόνος για χάσιμο δεν υπάρχει, αφού ο επικεφαλής του συμβουλίου εθνικής ασφαλείας του Ιράν διαμηνύει ότι η Τεχεράνη εξετάζει 13 διαφορετικά σενάρια για να απαντήσει στις ΗΠΑ για τη δολοφονία του πρώην διοικητή της Δύναμης Αλ Κουντς των Φρουρών της Επανάστασης.

Σύμφωνα με το ημιεπίσημο πρακτορείο ειδήσεων του Ιράν, Fars, ο Αλί Σαχμανί είπε ότι ακόμα και το πιο αδύναμο εξ αυτών θα αποτελέσει “ιστορικό εφιάλτη” για τις ΗΠΑ. “Ακόμα και αν το πιο αδύναμο από τα σενάρια πάρει το “πράσινο φως”, η εφαρμογή του θα μπορούσε να αποτελέσει έναν ιστορικό εφιάλτη για τους Αμερικανούς. Για την ώρα, για λόγους ασφαλείας, δεν μπορούμε να αποκαλύψουμε περισσότερες λεπτομέρειες. Θα απαντήσουν όλες οι δυνάμεις της αντίστασης”, είπε χαρακτηριστικά ο Σαμχανί.

Αντίστροφη μέτρηση για την αποχώρηση των ΗΠΑ από τη Μέση Ανατολή

Ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών Τζαβάντ Σαρίφ έκανε λόγο για την έναρξη της αντίστροφης μέτρησης για την αποχώρηση των ΗΠΑ από τη Μέση Ανατολή. Απείλησε μάλιστα με πόλεμο που θα διαρκούσε για αρκετές γενιές, σε περίπτωση που η περιοχή συνέχιζε να βασίζεται στην παρουσία Αμερικανών. Ο Ζαρίφ, σύμφωνα με την ελβετική εφημερίδα Tages-Anzeiger θα δώσει το «παρών» στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός (21-24 Ιανουαρίου) στη σκιά της απόφασης των ΗΠΑ να μην του χορηγήσουν βίζα για συναντήσεις στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών.

 

Σε μια παράλληλη εξέλιξη το κοινοβούλιο του Ιράν υιοθέτησε την Τρίτη νομοσχέδιο το οποίο χαρακτηρίζει «τρομοκρατική οργάνωση» το σύνολο των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων.

Ένας πρόσφατος νόμος τροποποιήθηκε από τους Ιρανούς βουλευτές. Ο νόμος αυτός χαρακτήριζε “τρομοκρατική οργάνωση” τις αμερικανικές δυνάμεις που είναι ανεπτυγμένες από το Κέρας της Αφρικής ως την κεντρική Ασία και τη Μέση Ανατολή επεκτείνοντας τον χαρακτηρισμό στο Πεντάγωνο, σε όλες τις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις και σε όλα τα πρόσωπα που ενεπλάκησαν στον φόνο του Σουλεϊμανί.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments