Διεθνή

Κασέμ Σουλεϊμανί κηδεία: Αναβολή λόγω των 40 νεκρών – Ιρανός ΥΠΕΞ: “Θα απαντήσουμε για τη δολοφονία” [vids]

Κασέμ Σουλεϊμανί κηδεία: Αναβολή λόγω των 40 νεκρών – Ιρανός ΥΠΕΞ: “Θα απαντήσουμε για τη δολοφονία” [vids]
Κασέμ Σουλεϊμανί κηδεία: Αναβλήθηκε η ταφή λόγω της τραγωδίας - 40 νεκροί και 213 τραυματίες ο απολογισμός - Ιρανός ΥΠΕΞ: "Θα απαντήσουμε ανάλογα για τη δολοφονία Σουλεϊμανί".

Κασέμ Σουλεϊμανί κηδεία: Σκηνές απόλυτου χάους εκτυλίχθηκαν σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ στην κηδεία του Ιρανού υποστράτηγου, Κασέμ Σουλεϊμανί. Η ταφή του εκλιπόντος κατέληξε σε μια τεράστια τραγωδία, αφού σύμφωνα με αναφορές του Associated Press, το οποίο επικαλέστηκε την ιρανική τηλεόραση, κατά τη διάρκεια της κηδείας υπήρξε επεισόδιο με αποτέλεσμα αρκετοί από τους διαδηλωτές να ποδοπατηθούν.

View this post on Instagram

ورق بزنید… فیلمی از کرمان وحشی گری عقب مانده های ذهنی در پی جسد #قاسم_سلیمانی که ۳۵ نفر کشته و حدود ۴۸ نفر مسدوم شدن این است #انتقام_سخت #پروپاگاندا #جمهوری_اسلامی_ایران این بار جان ملت خیش را گرفت پایان نظام اخوندی نزدیک است. #سپاه #ارتش #نیروی_قدس #نیروی_انتظامی #بسیج #ایران #ایرانی #دیکتاتور #روحانی #تروریسم

A post shared by صدای ازادی ایران (@sedaye_azadiiran) on

40 νεκροί και 213 τραυματίες

Ο τραγικός απολογισμός του περιστατικού είναι ένας τεράστιος αριθμός νεκρών, αφού τα θύματα έφτασαν τα 40. Περισσότερες πληροφορίες δεν έχουν γίνει γνωστές μέχρι και αυτή τη στιγμή για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες εκτυλίχθηκε αυτή η τραγωδία. Ακόμη υπάρχουν 213 τραυματίες από το συμβάν.

https://www.instagram.com/p/B7A4ixQhNSS/?utm_source=ig_embed

Η Ιρανική τηλεόραση είχε μεταδώσει νωρίτερα, πλάνα με χιλιάδες ανθρώπους, αρκετοί εκ των οποίων μαυροντυμένοι, να έχουν κατακλύσει τους δρόμους της πόλης Κερμάν για να θρηνήσουν τον ανώτατο αξιωματικό, ο οποίος για αρκετούς αναλυτές ήταν ο δεύτερος ισχυρότερος άνθρωπος στη χώρα.

Τζαβάντ Ζαρίφ: “Κρατική τρομοκρατία η δολοφονία του Σουλεϊμανί – Θα απαντήσουμε”

Ως ενέργεια κρατικής τρομοκρατίας χαρακτήρισε τη δολοφονία από τις ΗΠΑ του Ιρανού υποστρατήγου Κασέμ Σουλεϊμανί ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν, Τζαβάντ Ζαρίφ. Ο Ζαρίφ, μάλιστα, μιλώντας στο CNN προειδοποίησε ότι η χώρα του θα απαντήσει ανάλογα.

“Πρόκειται για μια επιθετική ενέργεια απέναντι στο Ιράν και ισοδυναμεί με ένοπλη επίθεση εναντίον του Ιράν και θα απαντήσουμε. Όμως θα απαντήσουμε αναλογικά και όχι δυσανάλογα. Θα απαντήσουμε με νόμιμο τρόπο, δεν είμαστε παράνομοι όπως ο πρόεδρος Τραμπ” είπε χαρακτηριστικά ο Ζαρίφ.

Ο Ιρανός ΥΠΕΞ αναφερόταν στο tweet του Τραμπ το Σάββατο με το οποίο ο Αμερικανός πρόεδρος ανακοίνωσε ότι οι ΗΠΑ έχουν στοχεύσει 52 σημεία στο Ιράν “ορισμένα από τα οποία σε πολύ υψηλό επίπεδο για το Ιράν και την ιρανική κουλτούρα”. Σύμφωνα με τον Ζαρίφ τέτοιου είδους σχόλια δείχνουν ότι ο Τραμπ “δεν έχει κανέναν σεβασμό για το διεθνές δίκαιο και είναι έτοιμος να διαπράξει εγκλήματα πολέμου – η επίθεση σε πολιτιστικά μνημεία είναι έγκλημα πολέμου”.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments