Πολιτική

Έφη Αχτσιόγλου για εργαζόμενους ΟΤΕ: Η επιλογή της ΝΔ είναι η φθηνή, απροστάτευτη και αναλώσιμη εργασία

Έφη Αχτσιόγλου για εργαζόμενους ΟΤΕ: Η επιλογή της ΝΔ είναι η φθηνή, απροστάτευτη και αναλώσιμη εργασία
Έφη Αχτσιόγλου: Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε με σκληρά λόγια για τη Νέα Δημοκρατία με αφορμή το θέμα με τους εργαζόμενους του ΟΤΕ.

Έφη Αχτσιόγλου: “Η επιλογή της ΝΔ είναι η φθηνή, απροστάτευτη και αναλώσιμη εργασία”, αναφέρει η Έφη Αχτσιόγλου με αφορμή τις εξελίξεις με τους εργαζόμενους του ΟΤΕ, οι οποίοι, όπως σημειώνει, “χάνουν θέσεις, δικαιώματα και μισθούς”, ενώ η επιχείρηση παρουσιάζει “εκρηκτικά κέρδη” και παραγωγικότητα.

Σε δήλωση της η τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει: “πριν λίγους μήνες ο κ. Μητσοτάκης περιέγραφε τον ΟΤΕ ως το πλέον επιτυχημένο επιχειρηματικό και εργασιακό μοντέλο που θα έπρεπε να γενικευτεί. Σήμερα η διοίκηση του ΟΤΕ αρνείται την υπογραφή νέας συλλογικής σύμβασης εργασίας γεγονός που οδηγεί εκατοντάδες εργαζόμενους στα 650 ευρώ/μήνα, η εταιρεία προχωρεί εδώ και μήνες σε απολύσεις για χρηματοοικονομικούς λόγους, ενώ στις δίκαιες κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι συλλαμβάνονται”.

“Σε μια επιχείρηση με εκρηκτικά κέρδη και παραγωγικότητα, οι εργαζόμενοι χάνουν θέσεις, δικαιώματα και μισθούς”, τονίζει η κ. Αχτσιόγλου, προσθέτοντας ότι “το εργασιακό αντιπαράδειγμα του ΟΤΕ αποδομεί εκκωφαντικά τα κυβερνητικά συνθήματα για «περισσότερες και καλύτερες δουλειές». Αποδεικνύει ότι ανεξαρτήτως συνθηκών, η επιλογή της ΝΔ είναι η φθηνή, απροστάτευτη και αναλώσιμη εργασία”.

ΟΤΕ: Προχωρά σε μηνύσεις στους απεργούς εργαζομένους του

Θυμίζουμε ότι ο οργανισμός προχωρά σε μηνύσεις όλων όσων μπλοκάρουν την εύρυθμη λειτουργία της εταιρίας. Η απεργία μερίδας εργαζομένων στον ΟΤΕ έχει προκαλέσει μεγάλα προβλήματα στην εταιρία και παράλληλα έναν «πόλεμο» ανάμεσα στα συνδικαλιστικά όργανα και τους διοικούντες του οργανισμού. Σε μηνύσεις κατά παντός υπευθύνου προχωρά ο ΟΤΕ «για να αντιμετωπίσει το αντιδημοκρατικό φαινόμενο του αποκλεισμού κτιρίων από μερίδα συνδικαλιστών και της παρεμπόδισης εργαζομένων να προσέλθουν στην εργασία τους» όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Ομίλου.

Παράλληλα, δηλώνει πως η παρεμπόδιση των εργαζομένων να μπουν στους χώρους της δουλειάς τους, με κλείσιμο θυρών-περιφρούρηση και εκφοβισμό, είναι παράνομη και προσβάλλει θεμελιώδη δικαιώματα των εργαζομένων σε μια δημοκρατική κοινωνία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments