Διεθνή

Βρέθηκε πτώμα δημάρχου που είχε εξαφανιστεί από το 2018

Βρέθηκε πτώμα δημάρχου που είχε εξαφανιστεί από το 2018
Στον εντοπισμό του νεκρού δημάρχου προχώρησαν οι Αρχές, με το πτώμα να περισυλλέγεται σε όχθη ποταμού.

Μάρτυρες μιας μακάβριας εικόνας έγιναν οι Αρχές μεξικανική Πολιτεία Γκερέρο, όταν βρήκαν σε όχθη ποταμού το πτώμα του δημάρχου Ντανιέλ Εστέμπαν Γκονσάλες, του οποίου τα ίχνη είχαν εξαφανιστεί από το 2018 λίγο διάστημα αφότου είχε εκλεχθεί δήμαρχος. Για σχεδόν 1,5 χρόνο άπαντες θεωρούσαν πως ο Μεξικανός δήμαρχος είχε γίνει θύμα απαγωγής, ωστόσο η εικόνα του πτώματός του σε όχθη ποταμού ανέτρεψε όλα τα δεδομένα. 

Το γεγονός έχει συγκλονίσει τις τελευταίες ώρες το Μεξικό και ιδιαίτερα τη πολιτεία Γκερέρο, στην οποία από την ημέρα της εξαφάνισης χρέη δημάρχου ανέλαβε η σύζυγος του Ντανιέλ Εστέμπαν Γκονσάλες, Εντίθ Ριβέρα Λόπες. Η δήμαρχος είχε κατηγορήσει τοπικά στελέχη του Επαναστατικού Θεσμικού Κόμματος (PRI) ότι ευθύνονταν για την εξαφάνιση του συζύγου της εξαιτίας των σφοδρών προεκλογικών συγκρούσεών τους. Η οικογένεια του δημάρχου εμφανίζεται συντετριμμένη, με τους φόβους της για την απώλεια του δημάρχου να επιβεβαιώνονται με τον χειρότερο τρόπο.

Ο νεκρός δήμαρχος έρχεται να προστεθεί στη μακρά λίστα των πολιτικών προσώπων που έχουν χάσει τη ζωή τους τα τελευταία δύο χρόνια. Οι εκλογές του 2018, οι οποίες εκτός από δημοτικές ήταν και βουλευτικές και προεδρικές προκάλεσε τεράστια έξαρση βίας. Μάλιστα καθ’ όλη τη διάρκεια μέχρι και σήμερα αναφέρεται πως τη ζωή τους έχουν χάσει περισσότεροι από 130 πολιτικοί, με τους περισσότερους εξ’ αυτών να ανήκουν στο χώρο της αυτοδιοίκησης.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments