Διεθνή

Ρωσία: Παρουσία Βλαντιμίρ Πούτιν η δοκιμαστική εκτόξευση υπερηχητικού πυραύλου

Ρωσία: Παρουσία Βλαντιμίρ Πούτιν η δοκιμαστική εκτόξευση υπερηχητικού πυραύλου
Ρωσία: Στην δοκιμαστική εκτόξευση υπερηχητικού πυραύλου προχώρησε η Ρωσία με τον Ρώσο πρόεδρο να είναι παρών.

Ρωσία: Ως ανώτατος στρατιωτικός διοικητής των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων, Βλαντιμίρ Πούτιν, παρακολούθησε ναυτικές στρατιωτικές ασκήσεις που πραγματοποιήθηκαν κοντά στην Κριμαία κατά την διάρκεια των οποίων πραγματοποιήθηκε και δοκιμαστική εκτόξευση του υπερηχητικού πυραύλου . Όπως μεταδίδει το πρακτορείο TASS, στα γυμνάσια συμμετείχαν περισσότερα από 30 πολεμικά πλοία, ένα υποβρύχιο του στόλου της Μαύρης Θάλασσας και περισσότερα από 40 μαχητικά αεροσκάφη των Αεροδιαστημικών Δυνάμεων της Ρωσίας (Πολεμική Αεροπορία).

Υπενθυμίζεται, πως η Ρωσία ανακοίνωσε στα τέλη Δεκεμβρίου ότι ανέπτυξε τους πρώτους υπερηχητικούς πυραύλους ικανούς να φέρουν πυρηνική γόμωση.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο Πούτιν τα συγκεκριμένα όπλα είναι «ιδανικά». Ο πύραυλος Kinzhal δραστικού βεληνεκούς 2.000 χιλιομέτρων, σύμφωνα με ρωσικά Μέσα, ήταν ένα από τα όπλα που είχε παρουσιάσει ο Ρώσος πρόεδρος στο διάγγελμά του για την κατάσταση του Έθνους τον Μάρτιο. Ο Πούτιν είχε αναφέρει τότε ότι ο πύραυλος πετά με ταχύτητα δεκαπλάσια του ήχου και μπορεί να παρακάμψει όλα τα συστήματα αεράμυνας.

Πρόσφατα και συγκεκριμένα στις 27 Δεκεμβρίου η Μόσχα ανακοίνωσε ότι θέτει σε επιχειρησιακή ετοιμότητα τους πρώτους υπερηχητικούς πυραύλους της, Avangard, ένα από τα νέα όπλα που ανέπτυξε και που σύμφωνα με τον πρόεδρο Πούτιν είναι «πρακτικά αόρατα». Το σύστημα αυτό αποτελεί μέρος μιας νέας γενιάς πυραύλων, ικανών, σύμφωνα με τη Ρωσία, να πλήξουν έναν στόχο σχεδόν σε οποιοδήποτε σημείο του κόσμου και να διαπεράσουν οποιαδήποτε υπάρχουσα αντιπυραυλική ασπίδα, όπως το σύστημα που έχει αναπτυχθεί από τις Ηνωμένες Πολιτείες στην Ευρώπη.

«Ο υπουργός Άμυνας, Σεργκέι Σόιγκου, ενημέρωσε τον πρόεδρο Πούτιν ότι στις 10:00 ώρα Μόσχας (09:00 ώρα Ελλάδας) τέθηκε σε επιχειρησιακή ετοιμότητα το πρώτο σύνταγμα που είναι εφοδιασμένο με τα νέα στρατηγικά υπερηχητικά συστήματα Avangard» ανέφερε σε ανακοίνωσή του το ρωσικό υπουργείο Άμυνας. Ο Σόιγκου «συνεχάρη» τους Ρώσους στρατιωτικούς, εκτιμώντας πως η ανάπτυξη των πυραύλων είναι «ένα φανταστικό γεγονός για τη χώρα και για τις ένοπλες δυνάμεις».

Το Avangard μπορεί να αναπτύξει ταχύτητα 27 Mach, 27 φορές μεγαλύτερη της ταχύτητας του ήχου, δηλαδή 33.000 χιλιομέτρων την ώρα. Μπορεί να αλλάξει πορεία και ύψος, καθιστώντας το «πρακτικά αόρατο», σύμφωνα με τον Πούτιν, ο οποίος είχε συγκρίνει τους πυραύλους Avangard, που δοκιμάστηκαν με επιτυχία τον Δεκέμβριο του 2018 με βεληνεκές 4.000 χλμ, «με τη δημιουργία του πρώτου τεχνητού δορυφόρου της Γης», τον Sputnik.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments