Ελλάδα

Κουκάκι: Μπαίνουν μέσα στην κατάληψη της Ματρόζου οι δυνάμεις της αστυνομίας

Κουκάκι: Μπαίνουν μέσα στην κατάληψη της Ματρόζου οι δυνάμεις της αστυνομίας
Κουκάκι: Ξεκίνησε η αστυνομική επιχείρηση προκειμένου να αδειάσουν τα υπό κατάληψη κτήρια στην περιοχή.

Κουκάκι: Εννέα προσαγωγές έγιναν συνολικά από τις αστυνομικές δυνάμεις στο Κουκάκι, κατά την διάρκεια συγκέντρωσης αλληλεγγύης που πραγματοποιήθηκε μετά την ανακατάληψη των κτιρίων στην οδό Ματρόζου 45 και στην οδό Παναιτωλίου 21, από ομάδες αντιεξουσιαστών.

Συγκεκριμένα, άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου συγκεντρώθηκαν έξω από τα κτίρια, ανταποκρινόμενα στο κάλεσμα για συμπαράσταση που αναρτήθηκε σε γνωστή ιστοσελίδα του χώρου, μαζί με φωτογραφίες από την ανακατάληψη. Στο σημείο μετέβησαν δυνάμεις των ΜΑΤ, με αποτέλεσμα να σημειωθούν επεισόδια. Οι αστυνομικοί έκαναν χρήση χημικών και προχώρησαν στις προσαγωγές.

Μπαίνει στις καταλήψεις η αστυνομία

Η περιοχή γύρω από τα δύο κτίρια που ανακατέλαβαν οι αντιεξουσιαστές στην οδό Ματρόζου και στην Παναιτωλίου στο Κουκάκι θυμίζει εμπόλεμη ζώνη. Αστυνομικοί έσπασαν τις πόρτες και εισέβαλαν με εντολή εισαγγελέα στα κτίρια για να τα εκκενώσουν ξανά. Οι λίγοι αντιεξουσιαστές που βρίσκονται μέσα σε κάθε κατάληψη άρχισαν να πετούν πέτρες προκειμένου να εμποδίσουν τους άντρεςτων ΜΑΤ, ωστόσο αυτοί μπήκαν στα κτίρια.

Στην οδό Ματρόζου οι αστυνομικοί επιχειρούν να μπουν και από την πίσω πλευρά του κτιρίου, με σκάλα και σκαρφαλώνοντας τον φράχτη. Ορισμένοι αστυνομικοί έχουν γίνει κάτασπροι από τις μπογιές. Μάλιστα, οι άντρες της ΕΛ.ΑΣ εχουν επιστρατεύσει ειδικό φακό – λέιζερ που αναβοσβήνει γρήγορα και δυνατά προκειμένου οι αναρχικοί μέσα από το κτίριο να μην βλέπουν καλά και να μην μπορούν να πετούν πράγματα.

Αρχικά οι αναρχικοί είχαν προγραμματίσει πορεία διαμαρτυρίας για τις καταλήψεις. Χωρίς καμία προειδοποίηση η πορεία έσπασε στα δυο. Η μια ομάδα κινήθηκε προς το κτίριο της Ματρόζου και η άλλη προς το κτίριο της Παναιτωλίου. Τότε έσπασαν τα τζάμια και τις κλειδαριές και μπόρεσαν να επανακαταλάβουν τους χώρους.

Δείτε φωτογραφίες από την επιχείρηση της αστυνομίας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments