Ελλάδα

Παξοί: Επιχείρηση διάσωσης μεταναστών έπειτα από βύθιση πλοιαρίου

Παξοί: Επιχείρηση διάσωσης μεταναστών έπειτα από βύθιση πλοιαρίου
Παξοί: Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα επιχείρηση του Λιμενικού για τη διάσωση δεκάδων μεταναστών, οι οποίοι βρίσκονται στη θάλασσα μετά την ανατροπή του πλοίου που τους μετέφερε στον ελλαδικό χώρο.

Παξοί: Πλοίο που μετέφερε δεκάδες μετανάστες ανετράπη πριν από λίγο ανοιχτά των Παξών. Οι δυνάμεις του Λιμενικού βρίσκονται ήδη στη περιοχή προσπαθώντας να περισυλλέξουν τους μετανάστες οι οποίοι βρέθηκαν στη θάλασσα. Το καλό είναι πως ο καιρός δεν εμποδίζει τα σχέδια του Λιμενικού, καθώς αυτή τη στιγμή πνέουν ήπιοι άνεμοι.

Μέχρι στιγμής, είναι άγνωστος ο αριθμός των ατόμων που βρίσκονται στη θάλασσα. Όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, κάποιος από τους μετανάστες, μέσω κινητού τηλεφώνου, είχε δηλώσει νωρίτερα στον Ευρωπαϊκό Αριθμό Κλήσης ότι το σκάφος το οποίο επιβαίνουν βρίσκεται σε δυσχερή θέση.

Για την παροχή βοήθειας έχουν δεσμευθεί ήδη κοντά στο σημείο, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, δύο φορτηγά πλοία, ενώ σπεύδουν επίσης έξι πλωτά του λιμενικού και δύο ελικόπτερα του πολεμικού ναυτικού.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments