Πολιτική

Παξοί: Πρώτη αντίδραση της κυβέρνησης για την τραγωδία

Παξοί: Πρώτη αντίδραση της κυβέρνησης για την τραγωδία
Παξοί: Η κυβέρνηση βρέθηκε στο στόχαστρο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, λόγω της κυνικής δήλωσης του υπουργού Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη.

Παξοί: Τη λύπη του για τη πολύνεκρη τραγωδία που σημειώθηκε στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά των Παξών,όταν σκάφος που μετέφερε μετανάστες και πρόσφυγες βυθίστηκε λόγω εισροής υδάτων, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον δώδεκα άτομα, εξέφρασε με γραπτό μήνυμά του στο facebook ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης.

«Εκφράζω τη λύπη μου για τους ανθρώπους που χάθηκαν τόσο άδικα. Αξίζουν έπαινοι στα στελέχη του Λιμενικού Σώματος, αλλά και όλους όσους συμμετείχαν στην επιχείρηση έρευνας και διάσωσης. Η υπεράνθρωπη προσπάθεια τους έσωσε 21 ανθρώπινες ζωές. Η επιχείρηση συνεχίζεται» τονίζει ο υπουργός Ναυτιλίας.

Η κυβέρνηση βρέθηκε στο στόχαστρο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, λόγω της κυνικής δήλωσης του υπουργού Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος εκφράστηκε ειρωνικά για τα θύματα του ναυαγίου και έκανε λόγο για “αλλοίωση της χώρας”. Ο ΣΥΡΙΖΑ, μέσω του Αλέξη Χαρίτση, της Όλγας Γεροβασίλη και του Νεκτάριου Σαντοριναίου, κάλεσαν τον πρωθυπουργό αν πάρει θέση – κάτι που δεν έχει γίνει μέχρι στιγμής.

Στο σημείο έσπευσαν σκάφη του λιμενικού σώματος από Ηγουμενίτσα , Κέρκυρα , Παξούς και Λευκάδα, παραπλέοντα πλοία καθώς και δύο αεροσκάφη super puma. Μέχρι αυτή την ώρα έχουν εντοπιστεί 12 νεκροί, ενώ υπάρχουν πληροφορίες για περισσότερους. Η επιχείρηση του Λιμενικού Σώματος είναι σε εξέλιξη. Όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, κάποιος από τους μετανάστες, μέσω κινητού τηλεφώνου, είχε δηλώσει νωρίτερα στον Ευρωπαϊκό Αριθμό Κλήσης 112 ότι το σκάφος το οποίο επιβαίνουν βρίσκεται σε δυσχερή θέση.

Να σημειωθεί ότι στη θαλάσσια περιοχή όπου σημειώθηκε το συμβάν ο καιρός είναι καλός. Για την παροχή βοήθειας έχουν δεσμευθεί ήδη κοντά στο σημείο, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, έσπευσαν σκάφη του λιμενικού από Ηγουμενίτσα , Κέρκυρα , Παξούς και Λευκάδα, παραπλέοντα πλοία, καθώς και δύο αεροσκάφη super puma. Το περιστατικό έλαβε χώρα το πρωί του Σαββάτου με το πλοίο να βυθίζεται 13 χιλιόμετρα ανοιχτά των Παξών. Αμέσως κινητοποιήθηκε το Λιμενικό Σώμα το οποίο έσπευσε πρώτο στο σημείο προκειμένου να περισυλλέξει τους μετανάστες που βρέθηκαν στη θάλασσα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments