Πολιτισμός

Neil Peart: Πέθανε ο σπουδαίος ντράμερ σε ηλικία 67 ετών [vid]

Neil Peart: Πέθανε ο σπουδαίος ντράμερ σε ηλικία 67 ετών [vid]
Neil Peart: Ο Neil Peart ασχολήθηκε με τα τύμπανα σε ηλικία 13 ετών και το 1974 έγινε μέλος των Rush σε ηλικία μόλις 22 ετών.

Neil Peart:  Σε ηλικία 67 χρόνων έφυγε από τη ζωή ένας από τους καλύτερους ντράμερ της ροκ σκηνής, ο Neil Peart , έπειτα από μάχη που έδωσε με τον καρκίνο του εγκεφάλου τα τρία τελευταία χρόνια. Ήταν ο ντράμερ και στιχουργός των Rush, της μπάντας που για περισσότερα από σαράντα χρόνια καθόρισε τον progressive rock ήχο. Επρόκειτο για ένα πολύ σημαντικό καλλιτέχνη και μια μεγάλη απώλεια για τη ροκ σκηνή.

«Με μεγάλη θλίψη και ραγισμένες καρδιές μοιραζόμαστε τα νέα πως ο φίλος μας, αδερφός και συνοδοιπόρος για περισσότερα από 45 χρόνια, Neil έχασε την Τρίτη τη γενναία μάχη με τον καρκίνο», ανέφερε η ανακοίνωση των Rush για τον θάνατο του Neil Peart. Ο Καναδός ντράμερ είχε ένα ιδιαίτερο και απαράμιλλο στιλ στα τύμπανα, ενώ οι στιχουργικές, αλλά και συνθετικές του ικανότητες τον είχαν αναγάγει σε έναν από τους πιο σημαντικούς μουσικούς στην ιστορία της ροκ και σ ε έναν από τους καλύτερους ντράμερ του είδους.

Ο Neil Peart ασχολήθηκε με τα τύμπανα σε ηλικία 13 ετών και το 1974 έγινε μέλος των Rush σε ηλικία μόλις 22 ετών. Σύντομα ανέλαβε κομβικό ρόλο και έγινε ο βασικός στιχουργός και συνέθεσε μερικά από τα πιο επικά τους τραγούδια. Οι Rush κυκλοφόρησαν 19 άλμπουμ έχουν πουλήσει περισσότερους από 40 εκατ. δίσκους παγκοσμίως και βρίσκονται στην τρίτη θέση (πίσω από Beatles και Rolling Stones) στις μπάντες με τους περισσότερους συνεχόμενους χρυσούς ή πλατινένιους δίσκους.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments