Ελλάδα

Κουκάκι: Εκκενώθηκαν τα κτήρια της Ματρόζου και της Παναιτωλίου

Κουκάκι: Εκκενώθηκαν τα κτήρια της Ματρόζου και της Παναιτωλίου
Κουκάκι: Ολοκληρώθηκε η διπλή επιχείρηση της αστυνομία για την εκκένωση των καταλήψεων στην περιοχή. Νωρίτερα οι αναρχικοί είχαν επανακαταλάβει τους χώρους.

Κουκάκι: Πολεμικό κλίμα επικράτησε για πολλές ώρες στο Κουκάκι. Άτομα που ανήκουν στον αναρχικό χώρο είχαν προγραμματίσει πορεία κατά της εκκένωσης των καταλήψεων στην περιοχή. Αυτοί χωρίστηκε στα δυο. Οι ομάδες που διαμορφώθηκαν επανακατέλαβαν τα κτήρια στις οδούς Ματρόζου και Παναιτωλίου που είχαν εκκενωθεί λίγες μέρες νωρίτερα.

Λίγο πριν τις επτά το απόγευμα, οι αστυνομικοί ξεκίνησαν την προσπάθεια εισβολής στο κτίριο της οδού Ματρόζου. Η επιχείρηση κράτησε περίπου μια ώρα. Οι αστυνομικοί άνοιξαν με τροχό την πόρτα του οικήματος στο οποίο είχε γίνει ανακατάληψη και εισέβαλαν στο εσωτερικό του, όπου συνέλαβαν πέντε άτομα, (τρεις άνδρες και δύο γυναίκες, ανάμεσά τους και ένας ανήλικος). Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην Κρατική Ασφάλεια.

Νέα επιχείρηση λίγο αργότερα

Ανάλογη κινητικότητα υπήρξε και στο κτήριο της οδού Παναιτωλίου, όπου η εκκένωση από την Αστυνομία ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 10 το βράδυ. Οι καταληψίες κατά τη διάρκεια της επιχείρησης πετούσαν τσιμεντόλιθους, ξύλα και μπογιές εναντίον των αστυνομικών που προστατεύονταν με τις ασπίδες, ενώ χρησιμοποιούσαν και ειδικά λέιζερ για να τυφλώνουν τους νεαρούς προκειμένου να μην μπορούν να πετούν αντικείμενα.

Οι πληροφορίες αναφέρουν οι από την επιχείρηση τραυματίστηκαν ελαφρά έξι άντρες της αστυνομίας. Μερικές ώρες νωρίτερα είχαν προχωρήσει σε εννέα προσαγωγές προχώρησαν οι αστυνομικές δυνάμεις στο Κουκάκι, κατά την διάρκεια της συγκέντρωσης αλληλεγγύης που πραγματοποιήθηκε μετά την ανακατάληψη των κτιρίων.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments