Πολιτική

Φώφη Γεννηματά: Να γίνει Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών

Φώφη Γεννηματά: Να γίνει Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών
Σε συνέντευξή της η κυρία Φώφη Γεννημάτα επανέλαβε την πρότασή της για Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών

«Είναι ώρα να συνεννοηθούμε δεν μπορεί να μας έχουν δεδομένους. Να μεταδώσουμε στους Έλληνες μήνυμα ενότητας και αυτοπεποίθησης. Να εκπέμψει η χώρα ετοιμότητα και αυτοπεποίθηση» τονίζει η κυρία Φώφη Γεννηματά η οποία την περασμένη Παρασκευή στη συνάντηση που είχε με το πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη επανέλαβε την πρότασή της για σύγκληση Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών ώστε να συζητηθούν όλα τα φλέγοντα ζητήματα. Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής επανέλαβε σε συνέντευξή της σε κυριακάτικη εφημερίδα την πρότασή της για το νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Μιλώντας στην εφημερίδα «Νέα Σελίδα» η κυρία Γεννηματά επισήμανε: «η αναγκαία ισορροπία στη λειτουργία του πολιτικού μας συστήματος και η προοπτική της εθνικής συνεννόησης απαιτούν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας που θα εκλέξει η Βουλή να προέρχεται από τον ευρύτερο προοδευτικό χώρο». «Ένας Πρόεδρος» όπως λέει χαρακτηριστικά η κυρία Γεννηματά «που θα ενώνει θα προκύψει με αυξημένη πλειοψηφία και θα σηματοδοτεί την εθνική αφύπνιση και κινητοποίηση που έχει ανάγκη η χώρα».

Κατά τα λοιπά, η πρόεδρος του Κινήματος αλλαγής αναφερόμενη στο νέο εκλογικό νόμο σημειώνει:«η εκλογική νομοθεσία αποτελεί σημείο κλειδί για την ομαλή λειτουργία κάθε πολιτεύματος… Ο εκλογικό νόμος χρειάζεται να διασφαλίζει την απαραίτητη κυβερνητική σταθερότητα. Το Κίνημα Αλλαγής επεξεργάστηκε και έθεσε στον δημόσιο διάλογο τις συγκεκριμένες θέσεις του, ξεκάθαρα και τεκμηριωμένα, από το 2018, σε ουδέτερο πολιτικό χρόνο. Δεν είμαστε διατεθειμένοι ούτε για παζάρια ούτε για συμψηφισμούς…Δεν θα συναινέσουμε, λοιπόν, στην πρόταση της κυβέρνησης που συντηρεί και ενισχύει την πόλωση και τον διχασμό και οδηγεί σε αδύναμες κυβερνήσεις λαϊκής μειοψηφίας, που επιβιώνουν κοινοβουλευτικά ελέω του μπόνους του εκλογικού νόμου»

Γράψτε το σχόλιο σας

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments