Διεθνή

Απίστευτο για ποιον Έλληνα έκανε tweet ο Ερντογάν

Απίστευτο για ποιον Έλληνα έκανε tweet ο Ερντογάν
Ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεν παρέλειψε να θυμηθεί έναν ποδοσφαιριστή που άφησε εποχή στο τουρκικό ποδόσφαιρο.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεν κρύβει την αγάπη του για το ποδόσφαιρο. Ο Τούρκος Πρόεδρος συχνά πυκνά δείχνει την αγάπη του για το άθλημα στηρίζοντας τις ομάδες της χώρας του ειδικά όταν αυτές αγωνίζονται στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Ως λάτρης του αθλήματος σήμερα δεν θα μπορούσε να παραλείψει την επέτειο του θανάτου του Έλληνα ποδοσφαιριστή που άφησε εποχή με τη φανέλα της Φενέρμπαχτσε.

Πρόκειται για τον Λευτέρη Αντωνιάδη, ή αλλιώς Λεφτέρ Κιουτσουκαντωνιάδη, που έφυγε από τη ζωή οκτώ χρόνια πριν στις 13 Ιανουαρίου 2012. 

Το tweet του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

“Τιμάω με σεβασμό την 8η επέτειο από το θάνατο του θρύλου της Εθνικής μας ομάδας, της Φενέρμπαχτσε αλλά και του τουρκικού ποδοσφαίρου γενικότερα, Λεφτέρ Κουτσουκαντωνιάδη” έγραψε ο Ερντογάν.

Ποιος ήταν ο Λευτέρης Αντωνιάδης

O Λευτέρης Αντωνιάδης ή Κιουτσουκαντωνιάδης υπήρξε ένας από τους καλύτερους παίκτες στην ιστορία του τουρκικού ποδοσφαίρου. Γεννημένος στα Πριγκηπόνησσα, ήταν Έλληνας στην καταγωγή αλλά Τούρκο υπήκοος. Αγωνίστηκε 46 φορές με την εθνική ομάδα της Τουρκίας από το 1948 ως το 1963, από τις οποίες τις εννιά ως αρχηγός, αποτελώντας έτσι τον μοναδικό παίκτη άλλου θρησκεύματος που φόρεσε το περιβραχιόνιο.

Με τη Φενέρμπαχτσε σκόραρε 423 τέρματα σε 615 συμμετοχές, ενώ πρόλαβε ακόμα να αγωνιστεί σε Φιορεντίνα και Νις, πριν κλείσει την καριέρα του στην ΑΕΚ το 1964.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments