Ελλάδα

Κάλυμνος: Τούρκοι λιμενικοί παρενόχλησαν ψαράδες – Επικίνδυνοι ελιγμοί και εμφάνιση όπλων από τους γείτονες

Κάλυμνος: Τούρκοι λιμενικοί παρενόχλησαν ψαράδες – Επικίνδυνοι ελιγμοί και εμφάνιση όπλων από τους γείτονες
Κάλυμνος: Δεν έχει τέλος η προκλητικότητα της Τουρκίας στο Αιγαίο, με ψαράδες να δέχονται προειδοποιήσεις από λιμενικά σκάφη των γειτόνων.

Κάλυμνος: Ως καθημερινό φαινόμενο έχει εξελιχθεί η παραβίαση των χωρικών υδάτων της χώρας από πλευράς Τουρκίας. Τα λιμενικά σκάφη των γειτόνων συνεχώς προσπαθούν να “γκριζάρουν” περιοχές παρενοχλώντας ψαράδες ζητώντας τους να αποχωρήσουν από τον χώρο. Οι κάτοικοι των ελληνικών νησιών που βρίσκονται μια ανάσα από τη Τούρκια ζουν συνεχώς τέτοιου είδους επεισόδια, ωστόσο διατηρούν τη ψυχραιμία τους συνεχίζοντας την καθημερινότητά τους.

Τελευταίο χρονικά επεισόδια, στο οποίο όπως αναφέρεται από πλευρά Τουρκίας βγήκαν ακόμη και όπλα σε κοινή θέα πραγματοποιήθηκε ανοιχτά της Καλύμνου. Ψαράδες του νησιού επιχείρησαν με τις βάρκες του να κάνουν τη δουλειά τους, με τους  Τούρκους λιμενικούς να στέκονται απέναντι τους ζητώντας τους να αποχωρήσουν από τον χώρο.

Οι ψαράδες όχι μόνο δεν άκουσαν τις προσταγές από πλευρά των Τούρκων λιμενικών αλλά κατέγραψαν καρέ καρέ κάθε τους κίνηση, φέρνοντας στη δημοσιότητα βίντεο το οποίο αποκαλύπτει πως πέραν των ελιγμών οι Τούρκοι εμφάνισαν και όπλα προκειμένου να προκαλέσουν φόβο. Η απάντηση που πήραν από τους ψαράδες όμως ήταν αποστομωτική, καθώς στο βίντεο ακούγεται πως “Εδώ είναι Ελλάδα όχι Τουρκία“. Το βίντεο βγήκε στην επιφάνεια μέσα από την πρωινή εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη “Καλημέρα Ελλάδα” του τηλεοπτικού σταθμού ΑΝΤ1.

Δείτε το χαρακτηριστικό βίντεο

 

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments