Διεθνή

La Catrina: Νεκρή ο θηλυκός “Εσκομπάρ” του Μεξικού

La Catrina: Νεκρή ο θηλυκός “Εσκομπάρ” του Μεξικού
La Catrina: Στα 21 της χρόνια είχε καταφέρει να αναρριχηθεί στην κορυφή των μεξικανικών καρτέλ.

La Catrina ονομάζουν οι Μεξικανοί την γυναικεία φιγούρα σκελετό που γιορτάζεται την “Ημέρα των Νεκρών”. Μια ημέρα που για εμάς είναι κάτι σαν το Ψυχοσάββατο. Η 21 ετών Μαρία Γουαδαλούπε Λόπεζ Εσκιβέλ ή αλλιώς La Catrina είχε αναρριχηθεί από νωρίς στηνκορυφή των μεξικανικών καρτέλ. Η μοίρα όμως ήθελε την νεαρή να πέφτει νεκρή από αστυνομικά πυρά κατά τη διάρκεια επιχείρησης.

Σύμφωνα με ξένα δημοσιεύματα η La Catrina είχε πέσει στα δίχτυα του έρωτα ενός άλλου ηγετικού στελέχους των μεξικανικών καρτέλ ο οποίος της άνοιξε διάπλατα τις “πόρτες” του υποκόσμου. Η La Catrina η οποία θεωρούνταν και βασίλισσα του Instagram μιας και συχνά πυκνά πόσταρε φωτογραφίες με ένα χρυσό καλάζνικοφ αλλά και με αποκαλυπτικά ρούχα που τόνιζαν συνήθως το τατουάζ με την γυναικεία φιγούρα σκελετό.

«Ήταν καλή μαθήτρια μέχρι που άρχισε να κάνει παρέα με γκάνγκστερ και έμπλεξε με ναρκωτικά» δήλωσε κάποιος ντόπιος στην εφημερίδα El Universal.

Αφεντικό του «New Generation» καρτέλ είναι ο Nemesio Oseguera Cervantes, ένας από τους πιο καταζητούμενους εμπόρους ναρκωτικών στο Μεξικό. Η Μαρία Γουαδαλούπε Λόπεζ Εσκιβέλ όταν πέθανε, ήταν επικεφαλής τόσο για την πληρωμή εγκληματιών και όσο και για τον σχεδιασμό δολοφονιών, εκβιασμών και απαγωγών.

H 21χρονη τραυματίστηκε στο λαιμό από μια σφαίρα και λίγο μετά υπέκυψε στα τραύματά της στο νοσοκομείο της πόλης Ακιλίγια. Μάλιστα, ο θάνατός της ήταν τόσο μεγάλης σημασίας για τη μεξικανική αστυνομία, που δεν δίστασε να δώσει στη δημοσιότητα βίντεο από τις τελευταίες της στιγμές.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments