Πολιτική

Κυριάκος Μητσοτάκης: Ένα δεκαπενθήμερο “φωτιά” – Αξιολόγηση υπουργών, εκλογικός Νόμος και Διεθνείς Επαφές

Κυριάκος Μητσοτάκης: Ένα δεκαπενθήμερο “φωτιά” – Αξιολόγηση υπουργών, εκλογικός Νόμος και Διεθνείς Επαφές
Κυριάκος Μητσοτάκης: Αναμένεται κρίσιμο δεκαπενθήμερο τόσο σε εσωτερικό όσο και σε διεθνές επίπεδο. Σήμερα η έναρξη συναντήσεων πρωθυπουργού με υπουργούς. Το υπουργείο Τουρισμού, πρώτο στη λίστα ακολουθούν υπουργείο Εργασίας και υπουργείο Παιδείας.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Ένα κρίσιμο δεκαπενθήμερο ξεκινά για τον πρωθυπουργό ο οποίος θα πρέπει να αξιολογήσει το έργο των υπουργών του, να έχει σημαντικές διεθνείς επαφές ενώ πρέπει να αντιμετωπίσει και την ψήφιση  του εκλογικού νόμου. Στη διάρκεια αυτών των ημερών θα υπάρξουν εξελίξεις που, όπως εκτιμάται, μπορεί να αποβούν καθοριστικές για την τροπή των πολιτικών πραγμάτων εντός του 2020, αν όχι και συνολικά μέχρι τις επόμενες εκλογές.

Μέχρι το τέλος Ιανουαρίου ο πρωθυπουργός σχεδιάζει τόσο στο εσωτερικό όσο και στο διεθνές πεδίο σειρά από κινήσεις, πρωτοβουλίες και επαφές, ώστε να κριθεί η αποτελεσματικότητα των υπουργείων, αλλά και ποιοι στόχοι επιτεύχθηκαν και ποιοι έχουν καθυστερήσει.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκινάει από σήμερα, Τετάρτη 15 Ιανουαρίου τον κύκλο συναντήσεων. Η αρχή θα γίνει με την ηγεσία του υπουργείου Τουρισμού και έτσι κλήθηκαν να είναι στις 11.30 στο Μαξίμου ο υπουργός Χάρης Θεοχάρης, ο υφυπουργός Μάνος Κόνσολας και ο γενικός γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης,Κωνσταντίνος Λούλης. Την Παρασκευή θα ακολουθήσουν η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας και την προσεχή Τρίτη η ηγεσία του υπουργείο Παιδείας.

Την Τρίτη, εξάλλου, ο πρωθυπουργός θα προεδρεύσει στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας, η οποία συνέρχεται σε μια ιδιαίτερη συγκυρία, καθώς επίκειται η ανακοίνωση του ονόματος που θα προταθεί από το κόμμα της πλειοψηφίας για το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Ο ορισμός της συνεδρίασης της Κ.Ο. την παραμονή της ψήφισης του εκλογικού νόμου θεωρείται ως μια ακόμη ένδειξη ότι πλησιάζει η ώρα που ο πρωθυπουργός θα ανοίξει τα χαρτιά του και θα ανακοινώσει την επιλογή του για την Προεδρία που όλες οι εκτιμήσεις θέλουν να την έχει κάνει και απλώς να περιμένει την ψήφιση του εκλογικού νόμου για να τη δημοσιοποιήσει.

«Η συνταγματική προθεσμία είναι κοντά», περιορίστηκε να πει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος όταν ρωτήθηκε σχετικά με τον χρόνο. «Ο πρωθυπουργός έχει την πρωτοβουλία και θα ανακοινώσει το όνομα στο χρονικό διάστημα των επόμενων ημερών, όποτε κρίνει ο ίδιος σκόπιμο», πρόσθεσε ο κ. Πέτσας με σαφή διάθεση να κλείσει τη συζήτηση. Σύμφωνα με κάποιες εκτιμήσεις, πάντως, ο κ. Μητσοτάκης είναι πιθανό να ανακοινώσει τον εκλεκτό του για την προεδρική εκλογή κατά τη συζήτηση στη Βουλή επί του εκλογικού νόμου.

Από την κυβέρνηση ούτε επιβεβαιώνουν, ούτε διαψεύδουν αυτές τις εκτιμήσεις και το μόνο που αναφέρουν είναι ότι αμέσως μετά την ψήφιση του νέου εκλογικού συστήματος, ο πρωθυπουργός θα αναχωρήσει, αργά το απόγευμα της Παρασκευής, για την Ελβετία, προκειμένου να λάβει μέρος στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός.

Το Νταβός, δεν είναι ο μόνος διεθνής προορισμός του πρωθυπουργού τις επόμενες ημέρες, καθώς τη Δευτέρα, 27 Ιανουαρίου, θα ταξιδέψει στην Πολωνία για να συμμετάσχει στις επετειακές εκδηλώσεις για τα 75 χρόνια από την απελευθέρωση του στρατοπέδου συγκέντρωσης του Αουσβιτς, ενώ δύο μέρες αργότερα, την Τετάρτη 29 Ιανουαρίου, θα συναντηθεί στο Παρίσι με τον Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας Εμάνουελ Μακρόν.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments