Πολιτική

Πηγές ΣΥΡΙΖΑ: “Αντιπερισπασμός η σημερινή ανακοίνωση της επιλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας”

Πηγές ΣΥΡΙΖΑ: “Αντιπερισπασμός η σημερινή ανακοίνωση της επιλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας”
Πηγές ΣΥΡΙΖΑ: Για αντιπερισπασμό μιλά ο ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με την πρόταση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, να προτείνει την Αικατερίνη Σακελλαροπούλου για την Προεδρία της Δημοκρατίας.

Πηγές ΣΥΡΙΖΑ: Μετά τη σύγκληση των οργάνων του κόμματος θα ανακοινώσει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, τη στάση του, στο ζήτημα του επόμενου Προέδρου της Δημοκρατίας, αναφέρουν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, μετά την ανακοίνωση από την κυβέρνηση της επιλογής της κ. Σακελλαροπούλου. Οι ίδιες πηγές αφήνουν αιχμές για την μέχρι τώρα στάση της κυβέρνησης και συνδέουν τη σημερινή ανακοίνωση με επικοινωνιακές στοχεύσεις λόγω της συγκυρίας.

Συγκεκριμένα αναφέρουν:

“Σε αντίθεση με την κυβέρνηση και τον κ. Μητσοτάκη που λειτούργησε εξαρχής με όρους επικοινωνιακής διαχείρισης και ευτέλισε το θεσμό του ΠτΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ από την πρώτη στιγμή αντιμετώπισε το ζήτημα της εκλογής του ΠτΔ με όρους σοβαρότητας και θεσμικής υπευθυνότητας. Αυτό θα πράξουμε και τώρα, σε αντίθεση με τον κ. Μητσοτάκη που ανακοίνωσε σήμερα την επιλογή του για αντιπερισπασμό στο φιάσκο με το Λιβυκό και το μεταναστευτικό”.

Λίγο νωρίτερα, με διάγγελμά του ο κ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε πως η κ. Σακελλαροπούλου είναι το πρόσωπο που προτείνει για το αξίωμα της Προέδρου.  Η κ. Σακελλαροπούλου είναι η πρώτη γυναίκα πρόεδρος στην ιστορία του Συμβουλίου της Επικρατείας και εφόσον εκλεγεί θα είναι και η πρώτη Ελληνίδα Πρόεδρος της Δημοκρατίας. “Η Δημοκρατία, η Ελλάδα και η Πρόοδος είναι γένους θηλυκού. Και αυτές μάς καλούν στην μεγάλη υπέρβαση. Θεωρώ ότι είναι η ώρα να αποκτήσει η πατρίδα μας μία άξια Ελληνίδα στην κορυφαία πολιτειακή της θέση: Προτείνω, λοιπόν, για Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, την πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας, κυρία Αικατερίνη Σακελλαροπούλου. Η κυρία Σακελλαροπούλου είναι μία εξαίρετη νομικός με διεθνείς περγαμηνές, δικαστής με λαμπρή πορεία στο ανώτατο δικαστήριο, του οποίου έγινε η πρώτη γυναίκα πρόεδρος. Με πρόταση, μάλιστα, του προηγούμενου πρωθυπουργού και με ομόφωνη απόφαση της κυβέρνησής του” ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός κατά το διάγγελμά του.

“Ευχαριστώ θερμά τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, για την άκρως τιμητική επιλογή να με προτείνει, εκ μέρους της κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, ως υποψήφια για το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας. Πιστεύω ότι με την πρόταση αυτή τιμάται, στο πρόσωπό μου, τόσο η Δικαιοσύνη όσο και η σύγχρονη Ελληνίδα. Με αίσθημα ευθύνης αποδέχομαι την πρόταση και, σε περίπτωση εκλογής μου, θα αφιερώσω όλες μου τις δυνάμεις ώστε να υπηρετήσω το υψηλό καθήκον, όπως ορίζεται από το Σύνταγμα” σχολίασε από την μεριά της η Πρόεδρος του ΣτΕ. 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments