Ελλάδα

Χαλίφα Χάφταρ: Προσγειώθηκε στην Αθήνα πριν τη Σύνοδο του Βερολίνου για τη Λιβύη

Χαλίφα Χάφταρ: Προσγειώθηκε στην Αθήνα πριν τη Σύνοδο του Βερολίνου για τη Λιβύη
Χαλίφα Χάφταρ: Ο στρατάρχης Χαλίφα Χάφταρ βρίσκεται στην Αθήνα λίγες μέρες πριν τη Σύνοδο για τη Λιβύη στο Βερολίνο - Δεν προαναγγέλθηκε η άφιξη για λόγους ασφαλείας.

Χαλίφα Χάφταρ: Στην Αθήνα βρίσκεται από τις 19:50, σύμφωνα με πληροφορίες, ο ηγέτης του Λιβυκού Εθνικού Στρατού, στρατάρχης Χαλίφα Χάφταρ. Η επίσκεψη αυτή έχει ιδιαίτερη σημασία, αφού γίνεται λίγες μέρες πριν τη Σύνοδο για τη Λιβύη στο Βερολίνο, που θα γίνει την Κυριακή. Ακόμα πιο ξεχωριστή σημασία αποκτάει η επίσκεψη, αν αναλογιστούμε το γεγονός ότι η Ελλάδα δε θα βρίσκεται στη Σύνοδο, καθώς δεν έχει προσκληθεί.

Ο στρατάρχης Χάφταρ έφτασε στην Αθήνα υπό συνθήκες άκρας μυστικότητας, χωρίς να ανακοινωθεί η έλευση του για λόγους ασφαλείας.

Άγνωστο είναι μέχρι στιγμής το πρόγραμμα του στην πρωτεύουσα, αν και πληροφορίες τον θέλουν να συναντάται με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Δεν υπάρχει καμία ενημέρωση για τον αν ο Χαλίφα Χάφταρ θα διανυκτερεύσει στην Αθήνα ή θα αποχωρήσει.

Ο στρατάρχης Χάφταρ μόλις χθες εξέφρασε την έντονη δυσαρέσκεια του για το γεγονός ότι η Ελλάδα δεν έλαβε πρόσκληση από τη Γερμανία για τη Σύνοδο του Βερολίνου για τη Λιβύη. «Ρωτάμε γιατί η Ελλάδα δεν έχει προσκληθεί στις συνομιλίες στο Βερολίνο. Μήπως δεν είναι η Ελλάδα μία από τις πιο επηρεασμένες χώρες από αυτή τη σύγκρουση;» ανέφερε συγκεκριμένα σε μήνυμά του ο Λιβυκός Εθνικός Στρατός (LNA), οι δυνάμεις με επικεφαλής τον στρατάρχη Χαλίφα Χάφταρ.

“Δεν έχει να προσφέρει κάτι ουσιαστικό”

Αυτό ήταν το σχόλιο εκπροσώπου του GNA που ελέγχει την κυβέρνηση της Τρίπολης και υποστηρίζεται από την Τουρκία, για την απουσία της Ελλάδας από τη Συνδιάσκεψη. Νωρίτερα την Πέμπτη, ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Χάικο Μάας, δήλωσε ότι ο στρατάρχης Χαφτάρ, διοικητής του δυνάμεων της ανατολικής Λιβύης, δεσμεύτηκε στην εφαρμογή εκεχειρίας στη χώρα. 

Συγκεκριμένα, σε τηλεοπτική συνέντευξη, ο Μάας δήλωσε για τον Χαφτάρ, μετά την αποτυχία στις συνομιλίες της Μόσχας: «Δεσμεύτηκε να συμμορφωθεί με την εκεχειρία, παρά το γεγονός ότι δεν υπέγραψε τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός στη Μόσχα νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα. Είναι πολύ σημαντικό». Ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας δήλωσε ότι ο Χαφτάρ δεσμεύεται σε εκεχειρία στη χώρα, επιβεβαίωσε, ακόμη, με tweet το γερμανικό ΥΠΕΞ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments