Πως Να

Πως μπορώ να φτιάξω υγρό για το ηλεκτρονικό μου τσιγάρο

Πως μπορώ να φτιάξω υγρό για το ηλεκτρονικό μου τσιγάρο
Πως να: Τι χρειάζεται για να φτιάξετε μόνοι σας το υγρό για το ηλεκτρονικό σας τσιγάρο.

Πως να: Το ηλεκτρονικό τσιγάρο έχει γίνει μόδα στην Ελλάδα και αρκετοί καπνιστές έχουν αντικαταστήσει τα κανονικά τσιγάρα. Μαζί με το ηλεκτρονικό τσιγάρο είναι απαραίτητα και τα υγρά αναπλήρωσης για τους ατμιστές. Όμως το κόστος τους είναι κάπως τσιμπημένο. Ειδικά για τους τους φανατικούς ατμιστές, στους οποίους η κατανάλωση είναι αυξημένη, το κόστος ξεφεύγει αρκετά.

Ευτυχώς για εσάς καπνιστές υπάρχει λύση, η οποία μπορεί να σώσει αρκετά χρήματα από την τσέπη σας. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να φτιάχνετε μόνοι σας τα υγρά αναπλήρωσης και θα δείτε πως  το κόστος θα μειωθεί αισθητά

Τι θα χρειαστείτε για να φτιάξετε μόνοι σας το υγρό για το ηλεκτρονικό σας τσιγάρο:=

  • Propylene Glycol (PG): Η μία από τις δύο βάσεις του υγρού σας. Θα τη βρείτε στα φαρμακεία/καταστήματα με είδη ηλεκτρονικού τσιγάρου (περί τα 5-6€) συνήθως σε μπουκάλια του λίτρου. Όσο πιο μεγάλη ποσότητα PG που θα χρησιμοποιήσετε στο υγρό, τόσο πιο έντονα θα είναι το άρωμα και η γεύση του ατμού σας.
  • Vegetable Glycerin (VG): Η δεύτερη βάση. Επίσης θα τη βρείτε στα φαρμακεία/καταστήματα με είδη ηλεκτρονικού τσιγάρου (περί τα 5-6€/λίτρο). Όσο μεγαλύτερη είναι η περιεκτικότητα του υγρού σε VG, τόσο πιο πυκνός θα είναι ο ατμός του.
  • Νικοτίνη: Θα τη βρείτε στα φαρμακεία/καταστήματα με είδη ηλεκτρονικού τσιγάρου σε μπουκαλάκια των 10ml, συνήθως διαλυμένη σε βάση PG. Το πόση θα χρησιμοποιήσετε στο μείγμα σας, εξαρτάται από το πόσο νικοτίνη έχετε συνηθίσει να παίρνετε. Ενδεικτικά, οι συγκεντρώσεις ξεκινούν από 3mg/ml και μπορούν να φτάσουν μέχρι τα 36mg/ml με κόστος στα 5-7€/μπουκαλάκι.
  • Συμπυκνωμένο άρωμα: Θα το βρείτε σε τεράστια ποικιλία, για κάθε γούστο, σε καταστήματα με είδη ηλεκτρονικού τσιγάρου. Κυκλοφορεί είτε σε φιαλίδια των 10ml είτε σε μπουκαλάκια των 120ml (με περιεκτικότητα 20ml) για να προσθέσετε μέσα στο ίδιο το μπουκαλάκι τις βάσεις και τη νικοτίνη. Το κόστος του κυμαίνεται στα 10-15€/μπουκαλάκι.
  • Σύριγγες υγρών: Θα σας χρειαστούν για να υπολογίσετε με ακρίβεια τις ποσότητες PG και VG που θα βάλετε στο μείγμα σας. Θα τις βρείτε στα φαρμακεία.
  • Γάντια
  • Άδεια μπουκαλάκια των 10ml για να διαμοιράσετε το υγρό σας και ένα μεγάλο μπουκαλάκι για τη «βασική» μείξη (αν το μπουκαλάκι του αρώματος δεν έχει χώρο).

Απαιτείται μεγάλη προσοχή

Πριν ξεκινήσετε να φτιάχνετε υγρό, να γνωρίζετε ότι η νικοτίνη σε υγρό είναι τοξική και χρειάζεται προσοχή. Να χρησιμοποιείτε πάντα πλαστικά γάντια κατά την «μετάγγιση» και αν κατά λάθος σας πέσει στο δέρμα να το πλύνετε πολύ καλά. Αν νιώσετε περίεργα μετά την επαφή με το δέρμα, απευθυνθείτε αμέσως σε κάποιον γιατρό. Να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί καθώς αν η νικοτίνη έρθει σε επαφή με τα μάτια προκαλεί ανεπανόρθωτη βλάβη. Φυλάσσετε τα μπουκαλάκια νικοτίνης που χρησιμοποιείτε για το μείγμα σας σε ασφαλές μέρος, μακριά από παιδιά. Επίσης, αν δεν ήσασταν ήδη καπνιστής ή αν δεν θέλετε να έχετε νικοτίνη στο μείγμα σας για ηλεκτρονικό τσιγάρο μπορείτε να την βγάλετε από την εξίσωση. Δεν είναι απαραίτητη για να φτιάξετε το υγρό σας.

Πώς θα υπολογίσετε τις ποσότητες των υλικών

Έχοντας όλα τα παραπάνω υλικά, είστε έτοιμοι να φτιάξετε το μείγμα σας. Αρχικά θα χρειαστείτε τη βοήθεια ενός calculator, (όπως αυτός εδώ) για να δείτε τι ποσότητες από το κάθε υλικό (PG, VG, νικοτίνη) χρειάζεστε. Στον calculator βάζετε τη συνολική ποσότητα υγρού που θέλετε να φτιάξετε, την περιεκτικότητα της Νικοτίνης που θέλετε να έχει το υγρό, το πόσο PG θέλετε να έχει, πόσο VG, την ποσότητα νικοτίνης που έχει το μπουκαλάκι/α νικοτίνης που πήρατε (π.χ. 100mg) και την περιεκτικότητα σε PG/VG της νικοτίνης που πήρατε (οι περισσότερες Νικοτίνες της αγοράς κυκλοφορούν διαλυμένες σε μείγμα PG/VG). Επίσης, βάζετε και την περιεκτικότητα αρώματος σε ποσοστό % (αναγράφεται στη συσκευασία του αρώματος).

Η αναλογία PG/VG του μείγματός σας εξαρτάται από το πόσο «παχύς» θέλετε να είναι ο καπνός που θα βγαίνει, αλλά και το μέγεθος της αντίστασής σας. Μεγαλύτερες αντιστάσεις «αντέχουν» μεγαλύτερες ποσότητες VG στο μείγμα, ενώ μικρές αντιστάσεις θέλουν περισσότερη PG. Μια αναλογία 50/50 είναι αρκετή για να «ρέει» εύκολα το υγρό, σε κάθε περίπτωση, αλλά αν έχετε μεγάλη αντίσταση τότε μια καλή αναλογία είναι 70VG/30PG.

Η τελική μείξη

Φορέστε γάντια, και χρησιμοποιώντας τη σύριγγα, βάλτε σε ένα άδειο μπουκαλάκι (ή στο μπουκάλι του αρώματος που αγοράσατε, αν αυτό είναι εφικτό, τις ποσότητες VG και PG που σας «έδωσε» ο calculator. Μετά προσθέστε με την σύριγγα το άρωμα (αν είναι σε διαφορετικό μπουκαλάκι) και τη νικοτίνη ή μόνο τη νικοτίνη (αν το μπουκαλάκι που θα χρησιμοποιήσετε για το μείγμα σας είναι το ίδιο με εκείνο του αρώματος).

Βάλτε το καπάκι στο μπουκάλι και χτυπήστε το απαλά για μερικά λεπτά και ύστερα «ρολάρετε» το αριστερά και δεξιά σε μια ίσια επιφάνεια. Αφήστε το σε δροσερό μέρος για 2-3 ημέρες ή αναλόγως με τις οδηγίες της συσκευασίας του αρώματος και απολαύστε.

Δείτε παρακάτω ένα επεξηγηματικό βίντεο στα ελληνικά με την ιδιοκατασκευή υγρών:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments