Διεθνή

Διάσκεψη Βερολίνου: Δεσμεύσεις για το εμπάργκο όπλων ζητά η Μέρκελ

Διάσκεψη Βερολίνου: Δεσμεύσεις για το εμπάργκο όπλων ζητά η Μέρκελ
Διάσκεψη Βερολίνου: Να λάβει δεσμεύσεις για το εμπάργκο όπλων ζητά η καγκελάριος της Γερμανίας μερικές ημέρες πριν την Διάσκεψη του Βερολίνου για τη Λιβύη.

Διάσκεψη Βερολίνου: Η καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, χαιρέτισε την πρόθεση που επέδειξε ο στρατιωτικός διοικητής Χαλίφα Χάφταρ να δεσμευτεί στην εκεχειρία στη Λιβύη και είπε ότι στη Διάσκεψη του Βερολίνου την Κυριακή πρέπει να επιχειρηθεί να επιβληθεί εκ νέου το εμπάργκο όπλων. “Είναι έναν καλό μήνυμα που δηλώνει πρόθυμος να διατηρήσει την εκεχειρία” επισήμανε η Μέρκελ κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε σήμερα με τον πρωθυπουργό της Κροατίας Αντρέι Πλένκοβιτς. “Στη διάσκεψη της Λιβύης πρέπει πάνω απ’ όλα να δούμε ότι το εμπάργκο όπλων εφαρμόζεται ξανά, το οποίο έχει συμφωνηθεί από τα Ηνωμένα Έθνη, όμως δυστυχώς δεν τηρείται” σημείωσε η επικεφαλής της γερμανικής κυβέρνησης.

Σημειώνεται, πως ο στρατάρχης Χαφτάρ βρίσκεται αυτή την ώρα στην Ελλάδα για να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο ηγέτης του Λιβυκού Εθνικού Στρατού, στρατάρχης Χαλίφα Χάφταρ, βρίσκεται στην Αθήνακαι θα συναντηθεί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη αύριο το πρωί. Η επίσκεψη αυτή έχει ιδιαίτερη σημασία, αφού γίνεται λίγες μέρες πριν τη Σύνοδο για τη Λιβύη στο Βερολίνο, που θα γίνει την Κυριακή. Ακόμα πιο ξεχωριστή σημασία αποκτάει η επίσκεψη, αν αναλογιστούμε το γεγονός ότι η Ελλάδα δε θα βρίσκεται στη Σύνοδο, καθώς δεν έχει προσκληθεί  Κατά τις ίδιες πληροφορίες, αυτή ήταν η “έκπληξη” στην οποία αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός κατά την τηλεοπτική του συνέντευξη στον Alpha. Άλλωστε ο κ. Μητσοτάκης δεν ανέφερε διόλου τυχαία ότι η Ελλάδα θα θέσει βέτο σε ευρωπαϊκό επίπεδο, σε οποιαδήποτε απόφαση για την Λιβύη δεν ακυρώνει το παράνομο μνημόνιο Τουρκίας – Λιβύης. Σημειώνεται, πως όπως μεταδίδουν λιβυκά μέσα ενημέρωσης, στην συνάντηση με τον Μάας ο Στρατάρχης Χαλίφα Χάφταρ σημείωσε πως επιφυλάσσεται κάθε δικαιώματός του για την αντιμετώπιση τρομοκρατικών και παραστρατιωτικών οργανώσεων στη Λιβύη. Με τον όρο “παραστρατιωτικές ομάδες” ο Χάφταρ εννοεί προφανώς και τις ομάδες που έστειλε ο Ερντογάν από την Συρία στην Λιβύη.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments