Πολιτική

Αλέξης Τσίπρας: Ανακοινώνει την απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ για την υποψηφιότητα Σακελλαροπούλου

Αλέξης Τσίπρας: Ανακοινώνει την απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ για την υποψηφιότητα Σακελλαροπούλου
Αλέξης Τσίπρας: Tο μεσημέρι της Πέμπτης ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να προβεί σε επίσημες ανακοινώσεις πραγματοποιώντας την τοποθέτηση του κόμματος για την υποψηφιότητα της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου για τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Αλέξης Τσίπρας: Ο Αλέξης Τσίπρας με δήλωσή του το μεσημέρι της Πέμπτης 16 Ιανουαρίου 2020 θα είναι εκείνος που θα ανακοινώσει τη στάση που θα κρατήσει ο ΣΥΡΙΖΑ στην πρώτη ψηφοφορία για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας. Το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα αναμένεται να στηρίξει την επιλογή του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, με την Αικατερίνη Σακελλαροπούλου να υπερψηφίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Αυτό αποφασίστηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, σε ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Κουμουνδούρου. Στη σύσκεψη πήραν μέρος το προεδρείο της Κοινοβουλευτικής, τα στελέχη του «πρωινού καφές», καθώς και οι λεγόμενοι «δημογέροντες» του κόμματος. Η απόφαση θα ανακοινωθεί σε λίγο από τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα.

Οι λόγοι που οδήγησαν στην απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ ήταν οι εξής:

  • Η εκτίμηση που έχουν στο πρόσωπα της ο Αλέξης Τσίπρας και πρόσωπα του στενού περιβάλλοντος του, όπως ο Μιχάλης Καλογήρου. Εκτίμηση που είχε αποτυπωθεί άλλωστε στην τοποθέτησή της στην κεφαλή του ΣτΕ.
  • Η ευρεία υποστήριξή της από όλες τις τάσεις του κόμματος. Το «Ναι» στηρίχτηκες τόσο από τους κεντροαριστερούς όσο και από τους 53.
  • Το θετικό κλίμα που διαμορφώθηκε μεταξύ των μελών του κόμματος για το πρόσωπο της νέας προέδρου. Το «πρώτη φορά γυναίκα Πρόεδρος» αποδείχτηκε πολύ ισχυρό επιχείρημα με σαφές «προοδευτικό» πρόσημο. Είναι χαρακτηριστικό ότι όσο πέρναγε η ώρα μεταπείστηκαν ηγετικά στελέχη που αρχικά υποστήριζαν το «Όχι».
  • Η αδυναμία διατύπωσης «πειστικού επιχειρήματος», κατά την εκτίμηση της ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, για το «Όχι».
  • Η εκτίμηση που υιοθετήθηκε ότι η επιλογή Σακελλαροπούλου σηματοδοτεί πολιτική ήττα για τη Δεξιά που αναγκάστηκε να προτείνει Πρόεδρο από τον προοδευτικό χώρο, παρότι είχε την πλειοψηφία να κάνει την οποιαδήποτε επιλογή.
  • Υπήρξαν βέβαια αρνητικές φωνές, όπως είχε γίνει και στη διαδικασία για την προεδρία του ΣτΕ. Μην ξεχνάμε ότι ως δικαστή η κ. Σακελλαροπούλου είχε ψηφίσει υπέρ της αντισυνταγματικότητας του νόμου για τις τηλεοπτικές άδειες. Ωστόσο, το «Ναι» αποδείχτηκε πιο ισχυρό και αυτές οι φωνές δεν εκφράστηκαν στη συνεδρίαση.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments