Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Παυλόπουλος κρίνει τη στάση του κόμματος για την υποψηφιότητα Σακελλαροπούλου

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Παυλόπουλος κρίνει τη στάση του κόμματος για την υποψηφιότητα Σακελλαροπούλου
ΣΥΡΙΖΑ: ο Αλέξης Τσίπρας έχει δηλώσει ότι η υποψηφιότητα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι ο νυν Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

ΣΥΡΙΖΑ: Σε πολύ δύσκολη θέση “έβαλε” ο Κυριάκος Μητσοτάκης το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης με την επιλογή της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου για την Προεδρία της Δημοκρατίας. Ο ΣΥΡΙΖΑ πολύ δύσκολα θα καταψηφίσει τη συγκεκριμένη υποψηφιότητα. Η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου τον Οκτώβριο του 2018 προτάθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ για τη θέση του προέδρου του ΣτΕ, όπου και εξελέγη ομόφωνα.

Μάλιστα η κα Σακελλαροπούλου χαίρει ιδιαίτερης εκτίμησης στον ΣΥΡΙΖΑ καθώς με αρκετά στελέχη της Κουμουνδούρου διατηρεί προσωπικούς δεσμούς από το παρελθόν, ενώ το γεγονός ότι είναι η πρώτη γυναίκα πρόεδρος έχει ιδιαίτερο συμβολισμό. Σήμερα το πρωί στην Κουμουνδούρου, παρουσία του Αλέξη Τσίπρα, θα γίνει η πρώτη συζήτηση για την υποψηφιότητα της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου. Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να αποφασίσουν εάν θα υπερψηφίσουν την πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη, αλλά και πως θα χειριστούν το θέμα.

Σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα, η στάση του ΣΥΡΙΖΑ θα εξαρτηθεί από τις κινήσεις του Προκόπη Παυλόπουλου, καθώς ο Αλέξης Τσίπρας έχει δηλώσει ότι η υποψηφιότητα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι ο νυν Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Εάν δηλαδή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας διευκολύνει τις εξελίξεις και δηλώσει ότι δεν επιθυμεί να είναι υποψήφιος για την προεδρία,  τότε ο ΣΥΡΙΖΑ τα επόμενα εικοσιτετράωρα αναμένεται να δηλώσει πως θα υπερψηφίσει την υποψηφιότητα της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου.

Εφόσον αποφασίσει να την ψηφίσει, θα έχουμε Πρόεδρο της Δημοκρατίας από την πρώτη εκλογή, καθώς οι ψήφοι της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ φτάνουν και περισσεύουν για να εκλεγεί η νέα Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Στην περίπτωση που ο Προκόπης Παυλόπουλος δεν έχει αντίρρηση να είναι υποψήφιος μόνο του ΣΥΡΙΖΑ, τότε ο Αλέξης Τσίπρας θα επιμείνει στην πρότασή του για τον νυν Πρόεδρο της Δημοκρατίας, την οποία έχει καταθέσει εδώ και αρκετό καιρό. Στην περίπτωση αυτή, το βάρος θα πέσει στην δεύτερη ψηφοφορία – και εφόσον ο ΣΥΡΙΖΑ αποφασίσει να ψηφίσει την πρόταση Μητσοτάκη- η Πρόεδρος θα εκλεγεί στην δεύτερη ψηφοφορία καθώς για την εκλογή της χρειάζονται 200 ψήφοι.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments