Ελλάδα

Μεταναστευτικό: Επιστροφή 11 ατόμων από την Μυτιλήνη στην Τουρκία

Μεταναστευτικό: Επιστροφή 11 ατόμων από την Μυτιλήνη στην Τουρκία
Μεταναστευτικό: Έντεκα παράνομοι μετανάστες επιστράφηκαν σήμερα από την Μυτιλήνη στην Τουρκία.

Μεταναστευτικό: Σε μια από τις πρώτες του κινήσεις, το νεοσύστατο υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου προχώρησε σήμερα στην επιστροφή έντεκα παράνομων μεταναστών από τη Μυτιλήνη στην Τουρκία. Σύμφωνα με την ενημέρωση που παρείχε ο υπουργός Νότης Μηταράκης με ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό του, στο Facebook, οι παράνομοι μετανάστες προέρχονταν από Ιράκ, Αφγανιστάν, Πακιστάν, Σομαλία, Αλγερία, Μαρόκο και Τυνησία και δε δικαιούνται διεθνούς προστασίας.

Yπενθυμίζεται, πως την Τετάρτη ανακοινώθηκε η ίδρυση υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου. Η κυβέρνηση προχώρησε στην ίδρυση του συγκεκριμένου υπουργείου προκειμένου να τοποθετήσει συγκεκριμένα άτομα σε θέσεις κλειδιά που θα προσπαθήσουν να επιλύσουν το μείζον πρόβλημα του μεταναστευτικού. Στη θέση του υπουργού τοποθετήθηκε ο μέχρι σήμερα υφυπουργός Εργασίας, Νότης Μηταράκης ενώ σε αυτή του αναπληρωτή υπουργού τοποθετείται ο μέχρι σήμερα αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιώργος Κουμουτσάκος. Το χαρτοφυλάκιο του κ. Μηταράκη στο υπουργείο Εργασίας ανέλαβε ο υπουργός Γιάννης Βρούτσης.

«Επιταχύνουμε διαδικασίες εφαρμόζοντας το νέο νόμο που ψηφίσαμε πρόσφατα» συμπλήρωσε ο κ. Μηταράκης.

Τονίζεται, πως σήμερα το απόγευμα ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, συναντήθηκε στα γραφεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με τον αντιπρόεδρο της Κομισιόν, Μαργαρίτη Σχοινά. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης τους, ο κ. Κικίλιας και ο κ. Σχοινάς, συζήτησαν τα προβλήματα και τις προκλήσεις που έχουν προκύψει στη χώρα μας, με την υγειονομική περίθαλψη των φιλοξενούμενων προσφύγων και μεταναστών, καθώς και την ενίσχυση των περιοχών που έχουν μεγάλες μεταναστευτικές ροές, με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Το «παρών» στην συνάντηση έδωσε και ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υγείας, Ιωάννης Κωτσιόπουλος.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments