Ελλάδα

Ρουβίκωνας: Επίθεση στα γραφεία των εφημερίδων «Espresso» και «Δημοκρατία» [vid]

Ρουβίκωνας: Επίθεση στα γραφεία των εφημερίδων «Espresso» και «Δημοκρατία» [vid]
Ρουβίκωνας: Η επίθεση σημειώθηκε αργά το βράδυ της Πέμπτης στην περιοχή του Παγκρατίου, με τους κουκουλοφόρους να προκαλούν φθορές στα γραφεία των εφημερίδων.

Ρουβίκωνας: Μέλη της αναρχικής συλλογικότητας πραγματοποίησαν επίθεση το βράδυ της Πέμπτης στα γραφεία των εφημερίδων “Δημοκρατία” και “Espresso”, στο Παγκράτι. Σύμφωνα με πληροφορίες της αστυνομίας, οι κουκουλοφόροι περίπου 15 με 20 άτομα, μπήκαν στο εσωτερικό του κτιρίου.

Στη συνέχεια ακινητοποίησαν τον φρουρό που βρίσκονταν κάτω, και 4-5 άτομα ανέβηκαν στον τρίτο όροφο του κτιρίου στη συμβολή των οδών Βασιλέως Κωνσταντίνου και Ερατοσθένους στο Παγκράτι όπου στεγάζονται εφημερίδες προκαλώντας φθορές. Τα μέλη του Ρουβίκωνα προκάλεσαν ζημιές στα γραφεία, ειδικότερα κατέστρεψαν μηχανήματα, υπολογιστές, πέταξαν μπογιές, έγραψαν συνθήματα, ενώ στη συνέχεια έριξαν φέιγ βολάν και τράπηκαν σε φυγή.

Άγνωστο παραμένει πως οι κουκουλοφόροι κατάφεραν να μπουν από την κεντρική είσοδο παρότι χρειάζεται κωδικό ασφαλείας για να ανοίξει η πόρτα.

Ο «Ρουβίκωνας» σε κείμενό του που δημοσιεύτηκε σε γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, μεταξύ άλλων, αναφέρει:

«Δυο πράγματα να προσέξουν: να μην καταπατούν εργατικά δικαιώματα (που το έχουν ήδη κάνει) και να μην ασχολούνται με τον κόσμο του αγώνα. Δεν θα βγουν κερδισμένοι αν επιμείνουν να κάνουν αυτά τα πράγματα, και θα βρεθούν στη δύσκολη θέση να μας συναντούν συχνά με ασχημους για αυτούς όρους».

Στο βίντεο που δημοσιεύτηκε από την επίθεση, τα μέλη της αναρχικής συλλογικότητας φαίνεται να πληκτρολογούν τον κωδικό ασφαλείας για την πόρτα του κτηρίου:

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments