Πολιτική

Χαλίφα Χάφταρ: Σήμερα η κρίσιμη συνάντηση του Λίβυου στρατάρχη με τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Χαλίφα Χάφταρ: Σήμερα η κρίσιμη συνάντηση του Λίβυου στρατάρχη με τον Κυριάκο Μητσοτάκη
Χαλίφα Χάφταρ: Το ταξίδι του Λίβυου στρατάρχη στην Αθήνα αποτελεί μια απάντηση της Ελλάδας στο Βερολίνο.

Χαλίφα Χάφταρ: Στην Αθήνα έφτασε αιφνιδιαστικά το βράδυ της Πέμπτης 16 Ιανουαρίου 2020 ο επικεφαλής του Λιβυκού Εθνικού Στρατού. Η επίσκεψη του στρατάρχη και οι συναντήσεις που θα έχει σήμερα (Παρασκευή 17/1) με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια, τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο και τον Σύμβουλο Εθνικής Ασφαλείας Αλέξανδρο Διακόπουλο αποτελούν την απάντηση της Ελλάδας στο Βερολίνο.

Το ταξίδι Χαφτάρ στην Αθήνα αποτελεί μια ενδιάμεση στάση πριν την αναχώρησή του για το Βερολίνο, όπου αναμένεται να συμμετάσχει την Κυριακή στην διάσκεψη που διοργανώνει η Γερμανία για την Λιβύη. Εκτιμάται ότι κατά τις επαφές του με τους Έλληνες αξιωματούχους θα επιδιωχθεί μια συνεννόηση με την Αθήνα ενόψει της διάσκεψης στη γερμανική πρωτεύουσα.

Ο Χαλίφα Χαφτάρ, λίγο μετά την άφιξή του, έχει μια πρώτη ιδιωτική συνάντηση με τον Νίκο Δένδια στο ξενοδοχείο King George, κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, στην οποία ήταν παρών και ο ναύαρχος Φαράζ αλ-Μαχντάουι. Φωτογραφία από τη συνάντηση έδωσε στη δημοσιότητα ο κ. Δένδιας μέσω Twitter.

Στις 10.30 θα γίνει η επίσημη συνάντηση με τον Νίκο Δένδια στο υπουργείο Εξωτερικών και στις 13:00 με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, διεμήνυσε πως η Αθήνα θα ασκήσει βέτο στην ΕΕ σε περίπτωση που υπάρξει συμφωνία για την Λιβύη στο Βερολίνο που δεν περιλαμβάνει ρητή αναφορά ότι η Συμφωνία Τουρκίας – Λιβύης είναι άκυρη.

Δυσαρέσκεια Χαφτάρ για τη μη συμμετοχή της Ελλάδας στη Σύνοδο του Βερολίνου για τη Λιβύη

Ο στρατάρχης Χάφταρ εξέφρασε την έντονη δυσαρέσκεια του για το γεγονός ότι η Ελλάδα δεν έλαβε πρόσκληση από τη Γερμανία για τη Σύνοδο του Βερολίνου για τη Λιβύη. «Ρωτάμε γιατί η Ελλάδα δεν έχει προσκληθεί στις συνομιλίες στο Βερολίνο. Μήπως δεν είναι η Ελλάδα μία από τις πιο επηρεασμένες χώρες από αυτή τη σύγκρουση;» ανέφερε συγκεκριμένα σε μήνυμά του ο Λιβυκός Εθνικός Στρατός (LNA), οι δυνάμεις με επικεφαλής τον στρατάρχη Χαλίφα Χάφταρ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments