Διεθνή

Διάσκεψη Βερολίνου: Εξαιρετικά αγχωμένη η Άνγκελα Μέρκελ – Έτρωγε τα νύχια της

Διάσκεψη Βερολίνου: Εξαιρετικά αγχωμένη η Άνγκελα Μέρκελ – Έτρωγε τα νύχια της
Διάσκεψη Βερολίνου: Η νευρικότητα που επικρατεί στη Γερμανία επηρέασε ακόμη και τη Γερμανίδα καγκελάριο.

Διάσκεψη Βερολίνου: Στην πρωτεύουσα της Γερμανίας είναι στραμμένη η προσοχή ολόκληρης της διεθνούς κοινότητας.  Η παρουσία των υψηλών προσκεκλημένων δημιουργεί, όπως είναι αναμενόμενο, υψηλές απαιτήσεις στον τομέα της ασφάλειας, με το Βερολίνο να βρίσκεται στο «επίπεδο 1» και την Αστυνομία να έχει αποκλείσει μεγάλα τμήματα του κέντρου της πόλης.

Περισσότεροι από 4.500 αστυνομικοί εργάζονται σήμερα για την Διάσκεψη, ενώ έχει αποκλειστεί για τα ιδιωτικά αεροσκάφη και ο εναέριος χώρος σε ακτίνα 55 χιλιομέτρων και ύψος 3.000 μέτρων από την Καγκελαρία. Ιδιαίτερα φυλάσσονται πρεσβείες και ξενοδοχεία στα οποία έχουν καταλύσει ξένοι αξιωματούχοι.

Η νευρικότητα που επικρατεί στο Βερολίνο επηρέασε ακόμη και τη Γερμανίδα καγκελάριο, Άγκελα Μέρκελ, της οποίας το άγχος ήταν εμφανής. Ο φακός του Reuters απαθανάτισε την Άγκελα Μέρκελ, τη στιγμή που περίμενε να υποδεχθεί στην Καγκελαρία τους ηγέτες. Τα χείλη της Γερμανίδας καγκελάριου ήταν σφιγμένα από τη νευρικότητα της αναμονής.

Μάλιστα κάποια στιγμή η Μέρκελ υπέκυψε στο άγχος της και άρχισε να τρώει τα νύχια της. Δείτε τα μοναδικά στιγμιότυπα που “έπιασε” η κάμερα του Reuters:

Ενοχλημένη η Άνγκελα Μέρκελ από τη διαρροή για την περικοπή κονδυλίων προς την Τουρκία

Έντονη δυσαρέσκεια προκάλεσε στην γερμανική καγκελαρία η δημοσιοποίηση της επιστολής Μπορέλ με την οποία ανακοινώνεται η μείωση κατά 75% των προενταξιακών κονδυλίων προς την Τουρκία, πριν από την κρίσιμη Διάσκεψη του Βερολίνου. Γερμανικά μέσα ενημέρωσης φιλοξένησαν το Σάββατο 18 Ιανουαρίου ρεπορτάζ όπου παρουσίαζαν την επιστολή του επιτρόπου Εξωτερικής Πολιτικής της Ε.Ε. αναφορικά με την «γενναία» περικοπή της οικονομικής βοήθειας προς την Τουρκία ως απάντηση για τις παράνομες γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ, αλλά και τις στρατιωτικές επιχειρήσεις της Άγκυρας στη Συρία.

Το βράδυ του Σαββάτου το κανάλι ARD έκανε λόγο για εκνευρισμό της Άνγκελα Μέρκελ με πηγές της καγκελαρίας να κατηγορούν τον Μπορέλ για αδεξιότητα σε μία κρίσιμη διπλωματική συγκυρία. Το κανάλι επισημαίνει ότι στην επιστολή του προς το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ο κ. Μπορέλ δεν δηλώνει κάτι καινούργιο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments