Πολιτική

Νότης Μηταράκης από Σάμο: Προτεραιότητα μας η μείωση των ροών [vid]

Νότης Μηταράκης από Σάμο: Προτεραιότητα μας η μείωση των ροών [vid]
Νότης Μηταράκης από Σάμο: Δεκάδες πολίτες βρέθηκαν από νωρίς το πρωί στη θέση Ζερβού και αποδοκίμασαν τον υπουργό κατά την άφιξή του.

Στη Σάμο βρέθηκε σήμερα ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Νότης Μηταράκης, ο οποίος δήλωσε ότι προτεραιότητα της Κυβέρνησης είναι η μείωση των ροών. Συνοδευόμενος από τον ειδικό γραμματέα Πρώτης Υποδοχής, κ. Μάνο Λογοθέτη επισκέφθηκαν το ΚΥΤ στο Βαθύ όπου είχαν επαφές με την διοίκηση του κέντρου καθώς επίσης και με την υπηρεσία Ασύλου. Στη συνέχεια, στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Σάμου υπήρξε συνάντηση του υπουργού και με τον αντιπεριφερειάρχη Σάμου, κ. Βασίλη Πανουράκη, τον δήμαρχο Δυτικής Σάμου κ. Αλεξάνδρο Λυμπέρη ,σωμάτων ασφαλείας, παρουσία του Βουλευτή Σάμου,κ. Χριστόδουλου Στεφανάδη.

Δεκάδες πολίτες βρέθηκαν από νωρίς το πρωί στη θέση Ζερβού και αποδοκίμασαν τον υπουργό κατά την άφιξή του. Ο κ. Μηταράκης, κατά την παραμονή του στο νέο ΚΥΤ, δήλωσε πως προτεραιότητα της Κυβέρνησης είναι η μείωση των ροών, αφενός με την ενίσχυση προστασίας των συνόρων και αφετέρου με την επιστροφή στην Τουρκία ή στη χώρα προέλευσής όσων δεν δικαιούνται διεθνή προστασία.

Με αποδοκιμασίες υποδέχτηκαν τον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου,κ.Ν.Μηταράκη, κατά την επίσκεψη του στο υπο κατασκευή Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης στη θέση Ζερβού Σάμου.

Gepostet von Samos24.gr am Sonntag, 19. Januar 2020

Στη συνέχεια είχε επαφή με τον δήμαρχο ανατολικής Σάμου Γιώργος Στάντζο. Ο δήμος Ανατολικής Σάμου σχολίασε σχετικά: “Ο νέος Υπουργός ήρθε στο Δήμο , στο Δήμο που πλήττεται. Ενωμένοι και αποφασισμένοι στις θέσεις μας, δέσμευση του το οριστικό κλείσιμο του ΚΥΤ της Σάμου. ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΕ σε 10 ημέρες πάλι εδώ, στο ΔΗΜΟ μας. Προχωράμε ΕΝΩΜΕΝΟΙ στις ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ”.

«Απαραίτητο είναι τα νέα κέντρα που θα αποσυμφορήσουν τον αστικό ιστό των νησιών. Είναι ένα δύσκολο έργο και χρειαζόμαστε ενότητα και τη συνεργασία όλων. Στόχος του ταξιδιού μου είναι να βρούμε τη βέλτιστη λύση. Θα κινηθούμε γρήγορα, γιατί δεν έχουμε χρόνο για να περιμένουμε» είπε ο κ. Μηταράκης. Τέλος, ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου είπε πως θα επισκεφτεί ξανά τη Σάμο σε δέκα ημέρες.

Δήλωση υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου Νότη Μηταράκη στη Σάμο.

Δήλωση υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου Νότη Μηταράκη στη Σάμο.

Gepostet von Samos24.gr am Sonntag, 19. Januar 2020

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments