Ελλάδα

Μυτιλήνη Μόρια: Μαχαίρωσαν 17χρονη στο κέντρο κράτησης

Μυτιλήνη Μόρια: Μαχαίρωσαν 17χρονη στο κέντρο κράτησης
Μυτιλήνη Μόρια: Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Μυτιλήνης 17χρονη από το Αφγανιστάν η οποία μαχαιρώθηκε στο στήθος και στην κοιλιά, για άγνωστους λόγους, από 20χρονο ομοεθνή της, ο οποίος έχει συλληφθεί.

Μυτιλήνη Μόρια: Το επεισόδιο συνέβη στον καταυλισμό της Μόριας. Επίσης, συνελήφθησαν στο κέντρο κράτησης, άλλοι δυο ανήλικοι Αφγανοί οι οποίοι τραυμάτισαν με μαχαίρι δύο Αφρικανούς, ηλικίας 26 και 30 ετών. Να σημειωθεί, ότι από την 1η Ιανουαρίου, σε συγκρούσεις στην Μόρια, έχουν σκοτωθεί με μαχαίρι δύο Αφρικανοί ενώ περισσότεροι από δέκα τραυματίες νοσηλεύτηκαν στο νοσοκομείο Μυτιλήνης.

Ένταση και την Παρασκευή με αφορμή το θάνατο ενός 20χρονου από την Υεμένη:

Αφρικανοί, κυρίως, αιτούντες άσυλο διαμαρτυρήθηκαν για τις συνθήκες διαμονής τους στην Μόρια και διεκδίκησαν το διαχωρισμό τους από τους Αφγανούς κυρίως που διαμένουν εκεί. Μάλιστα, κατέλαβαν το δρόμο μπροστά στο κέντρο ενώ Αφγανοί τους πετούσαν πέτρες μέσα από τον ελαιώνα. Αφορμή για τα επεισόδια αποτέλεσε ο θάνατος 20χρονου με καταγωγή από την Υεμένη από μαχαιριά κατά τη διάρκεια καβγά. Ο 20χρονος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου και εξέπνευσε.

Επιστροφή έντεκα ατόμων από την Μυτιλήνη στην Τουρκία:

Σε μια από τις πρώτες του κινήσεις, το νεοσύστατο υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου προχώρησε την Παρασκευή στην επιστροφή έντεκα παράνομων μεταναστών από τη Μυτιλήνη στην Τουρκία. Σύμφωνα με την ενημέρωση που παρείχε ο υπουργός Νότης Μηταράκης με ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό του, στο Facebook, οι παράνομοι μετανάστες προέρχονταν από Ιράκ, Αφγανιστάν, Πακιστάν, Σομαλία, Αλγερία, Μαρόκο και Τυνησία και δε δικαιούνται διεθνούς προστασίας.

Yπενθυμίζεται, πως την περασμένη εβδομάδα ανακοινώθηκε η ίδρυση υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου. Η κυβέρνηση προχώρησε στην ίδρυση του συγκεκριμένου υπουργείου προκειμένου να τοποθετήσει συγκεκριμένα άτομα σε θέσεις κλειδιά που θα προσπαθήσουν να επιλύσουν το μείζον πρόβλημα του μεταναστευτικού. Στη θέση του υπουργού τοποθετήθηκε ο μέχρι σήμερα υφυπουργός Εργασίας, Νότης Μηταράκης ενώ σε αυτή του αναπληρωτή υπουργού τοποθετείται ο μέχρι σήμερα αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιώργος Κουμουτσάκος. Το χαρτοφυλάκιο του κ. Μηταράκη στο υπουργείο Εργασίας ανέλαβε ο υπουργός Γιάννης Βρούτσης. «Επιταχύνουμε διαδικασίες εφαρμόζοντας το νέο νόμο που ψηφίσαμε πρόσφατα» συμπλήρωσε ο κ. Μηταράκης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments