Πολιτισμός

ΕΡΤ2 Θάνος Μικρούτσικος: Συναυλία – όνειρο αφιερωμένη στον μεγάλο μουσικοσυνθέτη

ΕΡΤ2 Θάνος Μικρούτσικος: Συναυλία – όνειρο αφιερωμένη στον μεγάλο μουσικοσυνθέτη
ΕΡΤ2 Θάνος Μικρούτσικος: Η κρατική τηλεόραση μετέδωσε ζωντανά την μεγάλη συναυλία προς τιμήν του σπουδαίου μουσικοσυνθέτη που έφυγε πρόωρα από τη ζωή.

ΕΡΤ2 Θάνος Μικρούτσικος: Η τελευταία γιορτή για τον Θάνο Μικρούτσικο ήταν μια πραγματική μυσταγωγία, μια τελετή σαν ύστατο “χαίρε”. Η αίθουσα “Χρήστος Λαμπράκης” του Μεγάρου Μουσικής θα ήταν ούτως ή άλλως κατάμεστη. Η ΕΡΤ όμως φρόντισε να μεταδώσει ζωντανά τη συναυλία για να τη δουν, κυριολεκτικά όλοι, ενώ μεταδόθηκε και από το Δεύτερο Πρόγραμμα (103,7 & 102,9) σε παρουσίαση Έλενας Διάκου.

Νέοι και παλιοί φίλοι του Θάνου Μικρούτσικου, που ερμήνευσαν τα τραγούδια του και τα έκαναν δικά τους, ήταν εκεί, ενώνοντας τη φωνή τους.

Ρίτα Αντωνοπούλου, Χρήστος Θηβαίος, Κώστας Θωμαΐδης, Γιάννης Κότσιρας, Γιώργος Μεράντζας, Μανώλης Μητσιάς, Γιώργος Νταλάρας, Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Μίλτος Πασχαλίδης και Μαριάννα Πολυχρονίδη απότισαν τον δικό τους φόρο τιμής με τον Οδυσσέα Ιωάννου να διαβάζει αποσπάσματα από τη βιογραφία του Θάνου, “Ο Θάνος και ο Μικρούτσικος: Μια αυτοβιογραφία μέσα από 24 συναντήσεις”.

Την καλλιτεχνική επιμέλεια της βραδιάς ανέλαβε ο Θύμιος Παπαδόπουλος ενώ η συναυλία έγινε σε συμπαραγωγή της Γέφυρας Πολιτισμού 440 και του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.

Highlight της βραδιάς ήταν η μοναδική, απογειωτική εκτέλεση του Θάνου στους “Επτά νάνους στο ss Cyrenia”, μια εκτέλεση που προβλήθηκε στη γιγαντοοθόνη που ήταν πίσω απ’ τη σκηνή. Ήταν η στιγμή, που όπως έλεγε ο ίδιος, “πετούσε” πάνω από τη σκηνή για να επιστρέψει μετά, ακούγοντας το χειροκρότημα του κόσμου.

H συναυλία έκλεισε με όλους τους συντελεστές μαζί, να τραγουδούν την “πιο όμορφη θάλασσα”.

“Θα γελάσεις απ’ τα βάθη των χρυσών σου ματιών

είμαστε μες στο δικό μας κόσμο

Η πιο όμορφη θάλασσα

είναι αυτή που δεν έχουμε ακόμα ταξιδέψει

Τα πιο όμορφα παιδιά δεν έχουν μεγαλώσει ακόμα

Τις πιο όμορφες μέρες μας

δεν τις έχουμε ζήσει ακόμα

Κι αυτό που θέλω να σου πω

το πιο όμορφο απ’ όλα,

δε στο ‘χω πει ακόμα”.

Πράγματι, το πιο όμορφο απ’ όλα δε μας το είχε πει ακόμα, και σίγουρα είχε πολλά να δώσει. Θυμίζουμε πως μέρος των εσόδων της συναυλίας θα διατεθούν για τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα της Μόριας, ενώ η οικογένειά του, ακολουθώντας την επιθυμία του, είχε ζητήσει αντί για στεφάνια στην κηδεία του, να διατεθούν χρήματα προκειμένου να χρησιμοποιηθούν για την περίθαλψη των ασυνόδευτων ανήλικων προσφύγων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments