Κόσμος

Λιβύη αεροδρόμιο: Λουκέτο στο Μίτιγκα λόγω επίθεσης με ρουκέτες

Λιβύη αεροδρόμιο: Λουκέτο στο Μίτιγκα λόγω επίθεσης με ρουκέτες
Λιβύη αεροδρόμιο: Οι πτήσεις διακόπηκαν στο αεροδρόμιο Μίτιγκα, το μοναδικό σε λειτουργία της πρωτεύουσας της Λιβύης, έπειτα από την εκτόξευση ρουκετών.

Λιβύη αεροδρόμιο: Tην είδηση έκανε γνωστή ο εκπρόσωπος των δυνάμεων της κυβέρνησης εθνικής ενότητας της Τρίπολης. «Το διεθνές αεροδρόμιο Μίτιγκα έγινε στόχος έξι ρουκετών Grad, μία ενέργεια που συνιστά κατάφωρη απειλή στην ασφάλεια της κυκλοφορίας των αεροσκαφών και μία νέα παραβίαση της εκεχειρίας, η οποία εφαρμόσθηκε στις 12 Ιανουαρίου μεταξύ των εμπολέμων πλευρών», δήλωσε ο εκπρόσωπος των στρατιωτικών δυνάμεων της κυβέρνησης της Τρίπολης, Μοχάμαντ Γκνούνου.

Τουρκικά Μέσα απέδωσαν τις ενέργειες αυτές στις δυνάμεις που πρόσκεινται στον Λιβυκό Εθνικό Στρατό του στρατάρχη Χαλίφα Χαφτάρ. Οι πτήσεις εκτρέπονται προς το αεροδρόμιο της πόλης Μισράτα, σε απόσταση 200 χιλιομέτρων ανατολικά της Τρίπολης.

«Το μοναδικό εμπόδιο για την εφαρμογή ειρηνευτικής διαδικασίας στη Λιβύη είναι ο Χαλίφα Χαφτάρ», δήλωσε νωρίτερα σήμερα στο Νταβός ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου. «Ορισμένες πλευρές, όπως εμείς, δεν υποστήριξαν παρά τον επικεφαλής της κυβέρνησης εθνικής νεότητας Φάγεζ αλ-Σάρατζ. Δυστυχώς, η Γαλλία και άλλοι Ευρωπαίοι υποστήριξαν τον Χάφταρ. Και δυστυχώς ο Χάφταρ δεν θέλει να μοιρασθεί την εξουσία», δήλωσε στους δημοσιογράφους στο περιθώριο των εργασιών του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ.

«Εξαρτάται από τον Χάφταρ. Ο αλ-Σάρατζ έχει ήδη δηλώσει την δέσμευσή του και επίσης υπέγραψε το κοινό ανακοινωθέν για εκεχειρία στην Μόσχα. Η πλευρά Σάρατζ έχει δεσμευθεί και δεν ήταν για εμάς δύσκολο να τον πείσουμε. Αλλά ο Χάφταρ, δεν έχει δεσμευθεί ακόμη, άρα εξαρτάται από αυτόν», δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών στη συνέχεια.

Υπερασπιζόμενος την συνεργασία ανάμεσα στην Άγκυρα και την Μόσχα στο ζήτημα της Λιβύης, ο Τσαβούσογλου σημείωσε ότι η Ρωσία έγινε «παράγοντας» στην Λιβύη όπως έγινε στην Συρία όπου «κάλυψε ένα κενό» επεμβαίνοντας στη χώρα το 2015. «Πώς μπήκε η Ρωσία στην Συρία; Ακόμη και όταν το συριακό καθεστώς ξεπέρασε την κόκκινη γραμμή κάνοντας χρήση χημικών όπλων, οι ΗΠΑ, ο συνασπισμός και η Δύση δεν μπορούσαν να κάνουν τίποτε. Η Ρωσία είδε το κενό και το κάλυψε».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play