Πολιτισμός

Heath Ledger θάνατος: Ο άνθρωπος που απογείωσε τον ρόλο του Joker [vids]

Heath Ledger θάνατος: Ο άνθρωπος που απογείωσε τον ρόλο του Joker [vids]
Heath Ledger θάνατος: Συμπληρώθηκαν 12 χρόνια από τη μέρα που ο Heath Ledger έφυγε από τη ζωή από υπερβολική δόση υπνωτικών χαπιών.

Heath Ledger θάνατος:  O Heath Ledger αποτελούσε μια από τις μεγαλύτερες ελπίδες του κινηματογράφου. Η πορεία του συνεχώς ανοδική μέχρι το Oscar που πήρε για την καλύτερη του ερμηνεία. Αυτή που έμελλε να είναι και η τελευταία της καριέρας του. Είδε για πρώτη φορά το φως της ημέρας στις 4 Απριλίου του 1979 στο Περθ της Αυστραλίας. Από μικρή ηλικία έδειξε την αγάπη του για την υποκριτική και στο γυμνάσιο αποφάσισε να ακολουθήσει μαθήματα.

Ήταν μόλις 13 ετών όταν έκανε το ντεμπούτο του και τέσσερα χρόνια αργότερα μετακόμισε στο Σίδνεϊ. Στα 20 του έπαιξε τον πρώτο μεγάλο ρόλο στην ταινία “10 things I hate about you”. Το έμφυτο ταλέντο σε συνδυασμό με την εντυπωσιακή του εμφάνιση του άνοιξε πολλές πόρτες.

 Heath Ledger: Ο ρόλος της ζωής του

Η επιλογή του να παίξει στο “Brokeback Mountain” προκάλεσε πολλές αντιδράσεις, αλλά αυτό δεν επηρέασε καθόλου τον Christopher Nolan. O Βρετανός σκηνοθέτης ετοίμαζε εκείνη την περίοδο την δεύτερη ταινία του Batman. Ο ρόλος που προοριζόταν για τον Heath Ledger ήταν αυτός του Joker. Ήταν η πρώτη φορά που κάποιος ηθοποιός τολμούσε να παίξει τον πιο γνωστό κακό του σινεμά μετά τον Jack Nicholson. Τα ΜΜΕ της εποχής ήταν σίγουρα για την αποτυχία του. Τελικά διαψεύστηκαν πανηγυρικά.

Ο Heath ήξερε ότι αυτή είναι η πιο δύσκολη αποστολή που είχε αναλάβει ποτέ. Αυτό τον οδήγησε στο να του γίνει έμμονη ιδέα. Οι φήμες λένε ότι κλείστηκε σε ένα ξενοδοχείο και κοιμόταν μόλις δυο ώρες την ημέρα. Μάλιστα, κρατούσε ένα σημειωματάριο που αργότερα δημοσιεύτηκε από τον ίδιο του τον πατέρα. Σε αυτό μπορεί να καταλάβει κάποιος πως ο Ledger είχε ξεπεράσει την λεπτή γραμμή και είχε γίνει ένα με τον Joker.

Η ταινία βγήκε στις αίθουσες και απέσπασε εξαιρετικές κριτικές. Η φανταστική ερμηνεία του χάρισε τελικά και το Oscar δεύτερου αντρικού ρόλου. Δυστυχώς δεν μπόρεσε να χαρεί αυτή του την επιτυχία. Στις 22 Ιανουαρίου βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του στο Μανχάταν με τις τοξικολογικές να δείχνουν πως πέθανε από από υπερβολική δόση υπνωτικών χαπιών. Ήταν μόλις 28 ετών και λίγες μέρες αργότερα κέρδισε το Oscar για την ερμηνεία που, για πολλούς, του στέρησε τη ζωή.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments