Πολιτισμός

Cats ταινία πρεμιέρα: Στις αίθουσες το φιλμ του Τομ Χούπερ

Cats ταινία πρεμιέρα: Στις αίθουσες το φιλμ του Τομ Χούπερ
Cats ταινία πρεμιέρα: Πρεμιέρα κάνει σήμερα, Πέμπτη η νέα ταινία του Τομ Χούπερ.

Cats ταινία πρεμιέρα:  Μιούζικαλ, βρετανικής και αμερικανικής παραγωγής του 2019, σε σκηνοθεσία Τομ Χούπερ, με τους Τζέιμς Κόρντεν, Τζούντι Ντεντς, Τζέισον Ντερούλο, Ίαν ΜακΚέλεν, Ίντρις Έλμπα, Τζένιφερ Χάντσον, Τέιλορ Σουίφτ, Ρέμπελ Γουίλσον, Φρανσέσκα Χέιγουορντ κ.ά. Το μυθικό μιούζικαλ του Άντριου Λόιντ Γουέμπερ, σε μια μεγαλεπήβολη και αυξημένων προσδοκιών παραγωγή, με ευπρόσωπο καστ και σκηνοθετημένη από έναν δοκιμασμένο σκηνοθέτη, τον Τομ Χούπερ (“ Ο Λόγος του Βασιλιά”), που δεν καταφέρνει να σταθεί στο ύψος της φήμης που είχε δημιουργήσει η παράσταση στο Μπρόντγουεϊ.

Ο Χούπερ, θέλοντας να δώσει δυο ώρες ψυχαγωγίας στο θεατή και μια δόση νοσταλγίας, προσπαθεί να ξεφύγει από τις συνταγές του είδους, να προσθέσει το δικό του στίγμα και τελικά τα μπερδεύει όλα για να δημιουργήσει την αμφιβολία ότι τελικά θέλει να παρωδήσει το διάσημο μιούζικαλ. Από την ταινία λείπουν οι παιχνιδιάρικοι ρυθμοί και το απαραίτητο κέφι, ενώ και το σενάριο (βασίζεται στο γνωστό βιβλίο του Τ. Σ. Έλιοτ “ Το εγχειρίδιο πρακτικής γατικής του γέρο Πόσουμ”) δείχνει άψυχο και χωρίς τη στοιχειώδη έμπνευση, που θα δώσει στους καλούς ηθοποιούς τα εφόδια να ανταπεξέλθουν σε αυτό το απαιτητικό είδος. Ίσως γι’ αυτό τελικά καταφεύγουν στην ευκολία της μανιέρας, που εδώ φαίνεται να είναι η έσχατη λύση.

Οι δυο τρεις σκηνές που ξεφεύγουν από την απόλυτη μετριότητα, δεν μπορούν φυσικά να σώσουν την ταινία του Χούπερ, ούτε φυσικά η παρουσία της πρίμας μπαλαρίνας του Βασιλικού Μπαλέτου της Αγγλίας, Φρανσέσκα Χέιγουορντ, που ξεχωρίζει εμφανώς και είναι ο μόνος λόγος να δουν οι λάτρεις του μιούζικαλ και του χορού. Όπως κάθε χρόνο την ίδια νύχτα, μια φυλή από γάτες θα περάσει μια μαγική νύχτα, στο τέλος της οποίας μια από αυτές θα επιλεγεί για κάτι που όλες ονειρεύονται: την ευκαιρία να ζήσει μια δεύτερη ζωή.

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments