Ελλάδα

Πάτρα έκρηξη ΑΤΜ: Οι δράστες διέφυγαν με μεγάλο χρηματικό ποσό [vid]

Πάτρα έκρηξη ΑΤΜ: Οι δράστες διέφυγαν με μεγάλο χρηματικό ποσό [vid]
Πάτρα έκρηξη ΑΤΜ: Εκτιμάται πως οι δράστες επέλεξαν να χτυπήσουν τη συγκεκριμένη ημερομηνία το ΑΤΜ, γιατί γνώριζαν ότι είναι η ημέρα καταβολής συντάξεων.

Πάτρα έκρηξη ΑΤΜ: Έκρηξη προκλήθηκε από αγνώστους, σε ΑΤΜ στην Οβρυά της Πάτρας το βράδυ της Πέμπτης 23 Ιανουαρίου, γύρω στις 3 π.μ., που βρισκόταν στην πρόσοψη σούπερ μάρκετ.  Το ΑΤΜ καταστράφηκε ολοσχερώς, ενώ μπροστά στα πόδια των δραστών βρέθηκαν οι κασετίνες με τα χρήματα, τα οποία αμέσως μάζεψαν και στη συνέχεια εξαφανίστηκαν με αυτοκίνητο προς άγνωστη κατεύθυνση.

Έπειτα από την ηχηρή έκρηξη σήμανε αμέσως συναγερμός στην Αστυνομία με αστυνομικούς να στήνουν μπλόκα για ελέγχους σε οχήματα σε όλα τα πιθανά σημεία απ’ όπου θα μπορούσαν να περάσουν οι δράστες. Οι Αστυνομικές Διευθύνσεις κινητοποιήθηκαν αστραπιαία προκείμενου να αναζητήσουν το αυτοκίνητο διαφυγής των δραστών, οι οποίοι σύμφωνα με πληροφορίες ήταν τρεις, εκ των οποίων ο ένας κρατούσε καλάσνικοφ.

Ωστόσο, δεν υπάρχει σαφή εικόνα για τον αριθμό των δραστών, τον τρόπο δράσης τους αλλά και την κατεύθυνση διαφυγής τους, μέχρι οι αστυνομικοί να έχουν στα χέρια τους το βίντεο από το κλειστό κύκλωμα που είναι εγκατεστημένο στο κατάστημα.

Αξίζει να σημειωθεί, πως οι δράστες επέλεξαν τη συγκεκριμένη ημερομηνία για να χτυπήσουν το ΑΤΜ διότι γνώριζαν ότι είναι η ημέρα καταβολής συντάξεων, και κατά συνέπεια το μηχάνημα αυτόματης ανάληψης θα είχε αρκετά χρήματα. Εκτιμάται επίσης πως επέλεξαν το συγκεκριμένο ΑΤΜ, διότι από αυτή την περιοχή ήταν εύκολη η διαφυγή τους προς διάφορες κατευθύνσεις υπολογίζοντας ότι μετά την ανατίναξη θα έπρεπε να κινηθούν με ταχύτητα αποφεύγοντας τους αστυνομικούς ελέγχους.

Τέλος, μέχρι στιγμής δεν μπορεί να υπολογιστεί το ακριβές ποσό το οποίο κατάφεραν να αποκομίσουν οι δράστες. Έχουν όμως ήδη ξεκινήσει οι έρευνες σε συνεργασία με την Τράπεζα, προκειμένου, έστω να υπολογιστεί το ποσό. Διαπιστώνεται πάντως ότι οι δράστες κατάφεραν να αρπάξουν το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων που υπήρχαν μέσα στις κασετίνες του μηχανήματος.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments