Πολιτική

Αλέξης Χαρίτσης εκλογικός νόμος: “Η ΝΔ αποδεικνύει ότι όλα είναι λόγια του αέρα”

Αλέξης Χαρίτσης εκλογικός νόμος: “Η ΝΔ αποδεικνύει ότι όλα είναι λόγια του αέρα”
Αλέξης Χαρίτσης εκλογικός νόμος: Δριμεία επίθεση στη Νέα Δημοκρατία εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, αναφερόμενος στον εκλογικό νόμο.

Αλέξης Χαρίτσης εκλογικός νόμος: «Οι εκλογές είναι αφετηρία προγραμματικών συζητήσεων μεταξύ των κομμάτων με άμεσο στόχο τη συγκρότηση κυβερνήσεων συνεργασίας, που αντανακλούν την κοινωνική πλειοψηφία», ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης, κατά τη συζήτηση του εκλογικού νόμου στη Βουλή. “Πρέπει εδώ όλοι να είμαστε ειλικρινείς. Θέλουμε ή όχι τις συνεργασίες τελικά; Θέλουμε ή όχι προγραμματικές συγκλίσεις; Θέλουμε ή όχι κυβερνήσεις που να εκφράζουν την κοινωνική πλειοψηφία;” τόνισε.

“Αν απαντήσουμε καταφατικά, η απλή αναλογική είναι το όχημα για να το επιτύχουμε αυτό” συμπλήρωσε και συνέχισε:

“Αν όχι, όπως κάνει η Νέα Δημοκρατία, ας σταματήσουμε να μιλάμε αόριστα και υποκριτικά για την υπέρβαση, υποτίθεται, των διαχωριστικών γραμμών, τη συναίνεση και τη συνεργασία”, είπε ο κ. Χαρίτσης και κατηγόρησε τη ΝΔ πως, με τη στάση της, «αποδεικνύει ότι όλα αυτά είναι λόγια του αέρα και γι’ αυτό έχει επιδοθεί συστηματικά στην απαξίωση της ίδιας της ιδέας της απλής αναλογικής».

«Ακούσαμε χθες το βράδυ και κάποιες ανατριχιαστικές ιστορικές αναλογίες, από τη μεριά του υπουργού Επικρατείας του κ. Γεραπετρίτη. Η ΝΔ επιχειρεί να παρουσιάσει ως το μεγαλύτερο πρόβλημα της δημοκρατίας εκείνο το εκλογικό σύστημα που είναι η βάση της, η ισοτιμία της ψήφου. Αυτό που σας νοιάζει είναι η παλινόρθωση ενός συστήματος με τεχνητές πλειοψηφίες και το κάνετε αυτό σήμερα με το βλέμμα στραμμένο στο άμεσο μέλλον, για να εμποδίζετε τη δυνατότητα η χώρα μας να ακολουθήσει ευρωπαϊκό παράδειγμα όπου οι εκλογές είναι αφετηρία προγραμματικών συζητήσεων μεταξύ των κομμάτων με άμεσο στόχο τη συγκρότηση κυβερνήσεων συνεργασίας που αντανακλούν την κοινωνική πλειοψηφία», είπε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Χθες, ο κ. Χαρίτσης μιλώντας στο ραδιόφωνο του RealFm είχε τονίσει για το ίδιο θέμα πως:

«Η απλή αναλογική ήρθε για να μείνει, καθώς είναι το εκλογικό σύστημα που μπορεί να ικανοποιήσει, στην πράξη, την ανάγκη συνθέσεων και ευρύτερων προγραμματικών συγκλίσεων και συναινέσεων. Η απλή αναλογική είναι το σύστημα που οδηγεί σε αναδιάταξη του πολιτικού σκηνικού και μπορεί να αλλάξει την εκλογική συμπεριφορά τόσο των πολιτικών όσο και των πολιτών. Την επόμενη φορά που θα διεξαχθούν εκλογές οι πολίτες θα συνειδητοποιήσουν ότι η απλή αναλογική αποτελεί μία μεγάλη ευκαιρία για την δημιουργία νέων συνθέσεων στο πολιτικό σκηνικό της χώρας».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments