Πολιτική

Νίκος Παναγιωτόπουλος σε Ακάρ: “Ότι απειλείται δεν αποστρατιωτικοποιείται”

Νίκος Παναγιωτόπουλος σε Ακάρ: “Ότι απειλείται δεν αποστρατιωτικοποιείται”
Νίκος Παναγιωτόπουλος σε Ακάρ: Ξεκάθαρη απάντηση στον Τούρκο ομόλογο του έδωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Νίκος Παναγιωτόπουλος σε Ακάρ: Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το πώς σχολιάζει τη δήλωση Ακάρ, με την οποία φέρεται να ζητεί την “αποστρατιωτικοποίηση” 16 ελληνικών νησιών, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, έδωσε την ξεκάθαρη απάντηση “ό,τι απειλείται, δεν αποστρατιωτικοποιείται”. Αν μη τι άλλο πρόκειται για μια σαφή και ηχηρή απάντηση στην τουρκική προκλητικότητα έστω και σε διπλωματικό επίπεδο. 

Νομιμοποιημένη να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα η Ελλάδα

Πηγές του ελληνικού Πενταγώνου επισήμαναν περαιτέρω, ότι σύμφωνα με το άρθρο 51 της Χάρτας των Ηνωμένων Εθνών, “υπάρχει το δικαίωμα νόμιμης άμυνας μιας χώρας σε περίπτωση απειλής στρεφομένης κατά οιουδήποτε μέρους της Επικράτειάς της, ηπειρωτικής και νησιωτικής”. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η συγκεκριμένη πρόνοια υποχρεώνει και νομιμοποιεί την Ελλάδα να προβεί στη λήψη όλων των αναγκαίων προληπτικών αμυντικών μέτρων, προκειμένου να προστατεύσει τα ελληνικά νησιά του Αιγαίου.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments