Πολιτική

Τσίπρας – Σχοινάς προσφυγικό: Συνάντηση με “φόντο” το ζήτημα

Τσίπρας – Σχοινάς προσφυγικό: Συνάντηση με “φόντο” το ζήτημα
Τσίπρας - Σχοινάς προσφυγικό: Συνάντηση με τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτη Σχοινά, είχε την Παρασκευή ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

Τσίπρας – Σχοινάς προσφυγικό: Τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτη Σχοινά, υποδέχτηκε στα γραφεία του κόμματος το απόγευμα της  Παρασκευής ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας. Κατά τη συνάντηση συζήτησαν για τις ευρωπαϊκές και περιφερειακές εξελίξεις με έμφαση στην προσφυγική και μεταναστευτική κρίση.

Υπενθυμίζεται πως πρόσφατα ο κ. Σχοινάς είχε συνάντηση και με τον πρωθυπουργό για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Συγκεκριμένα, στις 17 Ιανουαρίου, στο Μέγαρο Μαξίμου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε συζήτηση με τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για ένα ευρύ φάσμα θεμάτων και τα αποτελέσματά τους για τη χώρα μας. Όπως ανέφεραν κυβερνητικές πηγές, στη διάρκεια της συνάντησης, η οποία πραγματοποιήθηκε σε πολύ φιλικό κλίμα, συζητήθηκαν οι ευρωπαϊκές πολιτικές και τρέχουσες εξελίξεις για ποικίλα εν εξελίξει ζητήματα, με ιδιαίτερη έμφαση στην ευρωπαϊκή πολιτική για το προσφυγικό – μεταναστευτικό. Ο κ. Σχοινάς ενημέρωσε τον πρωθυπουργό για τις προετοιμασίες της Επιτροπής αναφορικά με την παρουσίαση του νέου ευρωπαϊκού συμφώνου για το άσυλο και τη μετανάστευση, βασικό στοιχείο του οποίου θα είναι ο επιμερισμός των βαρών σε όλα τα κράτη – μέλη.

Για το προσφυγικό – μεταναστευτικό ο κ. Σχοινάς είχε συνάντηση και με τον Ιταλό υπουργό Εξωτερικών, Λουίτζι Ντι Μάιο, στη Ρώμη. «Οι σημερινές συζητήσεις μας με τις ιταλικές αρχές, με κάνουν να πιστεύω ότι υπάρχει περιθώριο για να επιτευχθεί μια νέα συμφωνία σχετικά με το πώς μπορεί να διαχειριστεί, κανείς, σφαιρικά τα μεταναστευτικά ρεύματα, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Το να πετύχουμε μια νέα λύση, η οποία να αντιμετωπίζει τις βαθιές αιτίες της μετανάστευσης, να προβλέπει τη συνεργασία με τις τρίτες χώρες, να προστατέψει τα σύνορά μας, δείχνοντας αλληλεγγύη και σταματώντας την κατάχρηση των συστημάτων ασύλου μας, θα επιτρέψει σε όλους να αναδειχθούν νικητές», υπογράμμισε ο κ. Σχοινάς με το πέρας των συναντήσεων.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments