Ελλάδα

Βάρη δολοφονία: Νέα στοιχεία στο «φως» από τη διπλή εκτέλεση

Βάρη δολοφονία: Νέα στοιχεία στο «φως» από τη διπλή εκτέλεση
Βάρη δολοφονία: Νέα στοιχεία έρχονται στη δημοσιότητα για το διπλό φονικό στην Βάρη την περασμένη Κυριακή. "Μάρτυρες - κλειδί" της υπόθεσης οι τρεις φίλοι των θυμάτων που εξαφανίστηκαν.

Βάρη δολοφονία: Συνεχίζονται οι έρευνες των Αρχών για το διπλό φονικό που έλαβε χώρα στην Βάρη την Κυριακή 19 Ιανουαρίου. Η Ασφάλεια Αττικής συνεχίζει να αναζητά τους τρεις άνδρες, φίλους και συνδαιτυμόνες των δύο Σέρβων που εκτελέστηκαν μπροστά στις συζύγους τους και τα παιδιά τους. Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr, ένας από τους σερβιτόρους της ταβέρνας, όπου και διεπράχθη η μαφιόζικη εκτέλεση, κατέθεσε στους αστυνομικούς πως συχνά τα δυο θύματα επισκέπτονταν το κατάστημα μαζί μ’ άλλα τρία άτομα που μιλούσαν την ίδια γλώσσα μ’ αυτούς.

«Οι δυο κύριοι ήταν πελάτες. Τους ξέραμε ως Σέρβους και για αυτό όταν τους βλέπαμε λέγαμε μεταξύ μας, «ετοιμάστε το τραπέζι των Σέρβων».

«Έρχονταν στην ταβέρνα τουλάχιστον τέσσερις φορές το μήνα…», λέει χαρακτηριστικά στην κατάθεση του ο σερβιτόρος, για να δώσει στην συνέχεια μια σημαντική πληροφορία για τους ερευνητές της Ασφάλειας. «Οι δυο πελάτες έρχονταν συχνά παρέα μ’ άλλα τρία άτομα, επίσης σωματώδη, με τους οποίους μιλούσαν την ίδια γλώσσα, δηλαδή Σέρβικα και μάλιστα κάθονταν σε συγκεκριμένο τραπέζι, ενώ όταν ο καιρός το επέτρεπε κάθονταν και στα έξω τραπέζια. Οι συγκεκριμένοι άνθρωποι είναι πελάτες του μαγαζιού πάνω από ένα χρόνο και έρχονταν συχνά και με τους άλλους τρεις, μάλλον συμπατριώτες τους, που σας είπα και πριν».

Η αποκάλυψη αυτή μπήκε αμέσως στο «μικροσκόπιο» των Αρχών, καθώς αποδεικνύεται πως οι δυο Σέρβοι με τα πλαστά Κροατικά διαβατήρια είχαν «παρέα» και μάλιστα από συμπατριώτες τους, που αν μη τι άλλο γνώριζαν τις παράνομες δραστηριότητες τους, καθώς στο Μαυροβούνιο αλλά και στην Σερβία τα δυο θύματα ήταν γνωστά ως κακοποιοί, αφού ήταν καταζητούμενοι με ερυθρά αναγγελία, διεθνές ένταλμα σύλληψης δηλαδή.

Κατά συνέπεια, η εκτίμηση των ερευνητών της Ασφάλειας καταλήγει σ ένα λογικό συμπέρασμα, που θέλει τους τρεις φίλους θυμάτων να είναι στενοί τους συνεργάτες.

Για το λόγο αυτό οι ερευνητές της Ασφάλειας ελέγχουν το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης της ταβέρνας μήνες πίσω, προκειμένου να διαπιστώσουν εάν έχουν καταγραφεί τα πρόσωπα των τριών «φίλων» των θυμάτων. Στην περίπτωση που οι κάμερες έχουν καταγράψει τα πρόσωπα των τριών ανδρών, τότε θα αναλάβουν τα εργαστήρια τις ΕΛ.ΑΣ να «καθαρίσουν» την εικόνα και να φανούν τα πρόσωπα τους, ώστε να διαπιστωθεί εάν πρόκειται για άτομα που εμπλέκονται στην μαφία του Μαυροβουνίου και εν γένει στις δραστηριότητες της Σερβικής Μαφίας.

Παράλληλα, για το λόγο αυτό έχει ζητηθεί από την Ασφάλεια Αττικής άρση απορρήτου τηλεφωνικών συνδιαλέξεων, ενώ οι συσκευές κινητής τηλεφωνίας των δυο θυμάτων έχουν ήδη μεταφερθεί στα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ, προκειμένου να τα ξεκλειδώσουν οι ειδικοί, καθώς είναι δυνατόν εκεί να βρεθούν στοιχεία για τους τρεις μυστηριώδεις φίλους του Ντέντοβιτς και του Στεπάνοβιτς.

Εκτός αυτού εκτιμάται επίσης πως τα κινητά τηλέφωνα των δυο θυμάτων κρύβουν θανάσιμα μυστικά, τόσο για τις δραστηριότητες τους με τα καρτέλ της Κολομβίας, όσο και για τα σχεδία τους για τις μετέπειτα μάχες του ακήρυχτου πολέμου στους κόλπους της Μαυροβούνιας μαφίας. Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Αττικής είναι πεπεισμένοι πως τα δυο θύματα, ο Ιγκόρ Ντέντοβιτς και ο Στέφαν Σταμάτοβιτς στην Ελλάδα δεν ήλθαν μόνο για να κρύψουν τα ίχνη τους αλλά και για να βρίσκονται κοντά στις «δουλειές» τους, που δεν είναι άλλες από την εισαγωγή κοκαΐνης στην Ευρώπη.

Σημειώνεται πως από το 2017 ο αρχηγός τις συμμορίας «Σκάλιαρι», ο Τσόβιτσα Βούκοτιτς, είχε μετατρέψει την Ελλάδα σε διαμετακομιστικό κέντρο για τις ποσότητες κοκαΐνης που εισήγαγε στην Γηραιά Ήπειρο, απευθείας από τα καρτέλ της Κολομβίας.

Η πρώτη «επαφή» του Βούκοτιτς με τις Ελληνικές Αρχές ήταν το 2017, όταν αστυνομικοί τις Δίωξης Ναρκωτικών κατέσχεσαν 137 κιλά καθαρής κοκαΐνης. Ότι είχε απομείνει δηλαδή από μια ποσότητα μισού τόνου που είχε εισάγει στην Ελλάδα ο Ιβάν και την «έσπρωχνε» σταδιακά στην Ευρώπη. Όταν πια το 2018 ο Ιβάν συνελήφθη στην Τουρκία, έπειτα από διεθνές ένταλμα συλλήψεις των Ελληνικών Αρχών και οδηγήθηκε στην Σερβία για να δικαστεί, η συμμορία του Κότορ, του γνωστού τουριστικού θέρετρου του Μαυροβουνίου είχε μείνει ακέφαλη.

Ο αρχηγός της βρίσκονταν πια στις φυλακές του Βελιγραδίου.Λέγεται πως εκείνη την εποχή το «δαχτυλίδι τις διαδοχής» στην πιο επικίνδυνη Μαφία τις Ευρώπης είχε περάσει στα χέρια του Ιγκόρ Ντέντοβιτς, τους ενός δολοφονημένου δηλαδή. Ο Ντέντοβιτς ήταν ο μοναδικός άνθρωπος που εμπιστεύονταν ο Ιβάν.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο
ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play